Cijene vrtića u Širokom Brijegu: ”Ovo je nekakva lagana diskriminacija”

Cijene gradskih dječjih vrtića u Širokom Brijegu najskuplje su u Županiji Zapadnohercegovačkoj, a ovo je bila i jedna od tema na 15. sjednici Gradskoj vijeća održanoj u četvrtak.

Vijećnik Dalibor Ravić (HRS) pročitao je pitanje roditelja u kojem se pita zašto je cijena gradskog dječjeg vrtića u Širokom Brijegu dvostruko skuplja od one u Ljubuškom. Podsjećamo, portal Jabuka.tv je 22. lipnja provjerio cijene javnih vrtića u ŽZH.

Odgovorio mu je gradonačelnik Miro Kraljević koji se složio da se može razgovarati o tome i konstatirao da je riječ o ”laganoj diskriminaciji”.

Slažem se da možemo razgovarati o financiranju vrtića. Što je problem? Neki za privatne vrtiće kažu da nemaju sve uposlene po pedagoškim standardima, a ovi naši koje financiramo nemaju dovoljno kapaciteta. Mislim da trebamo tu naći nekakvu politiku, mogu slobodno reći, pravedniju. Praktično, ovo je nekakva lagana diskriminacija.

Možemo pokušati i svakako raditi na povećanju kapaciteta. Mislim da su budućnost privatni vrtići. Što više i što bolje raspoređeni. Dobro bi bilo da imaju vrtići i na Blatu i na Kočerinu, da ne moraju svi biti u užem dijelu grada. Slažem se da imamo prostora za razmišljanje i razgovor. Mi možemo o cijenama vrtića razmišljati, ali nismo ništa riješili. Mjesečno trošimo 15.000 KM plus zaostatke iz pandemije što nisu mogli platiti doprinose mimo toga. Tako da ova dva gradska vrtića godišnje nas koštaju preko 200.000 KM.

Trebali bi doći do zajedničkih rješavanja, trebali bi nam pomoći ljudi iz ministarstva. Slažem se da možemo o tome razgovarati pa možda od jeseni nešto i napravimo, rekao je gradonačelnik Kraljević.

Provjerili smo cijene javnih vrtića u ŽZH

(www.jabuka.tv | Foto: Grad Široki Brijeg)

12 komentara

 • Nema opravdanja ,dogovorite se i konačno napravite nešto već sada po ovom pitanju,kao i za ostalo iz svoje nadležnosti. Dobro je samo vama koju ulazite na ta vrata (od dodjele zemljišta pa do ostalih raspodjela). Imate dobar primjer u općini Ljubuški gdje mlada ekipa donosi odluke koje olakšavaju život svojim sugrađanima, jer vam je to između ostalog i radna obveza .

  • Evo ne mora se uvažiti ali nek svi vijećnici iz hr stranaka na razini BiH, na razini FBIH, naxrazini županije i opcina/gradova. Daju svoj financijski doprinos natalitetu i zaštiti najmlađih. Platite vrtic djeci čije mame/tate ne rade, na način da se ne reklamirate, platite recimo ljetovanje za više članova obitelji vikend na moru bilo gdje ali uzodgovarajuci kriterij. Osigurajte stipendije obiteljima gdje jedno ili nijedno ne radi ili radi netko sa mizernim primanjima, ali bez slikanja. Pogreške su u pisanju namjerne

 • Oooo nista od toga dok je Miro na stolici di je.
  Poznati su njegovi stavovi i misljenja o vrticu..
  A kako se otvaraju privarni vrtici, i sto se sve naziva vrticem, tko izdaje dozvole za rad, tko sve radi u tim vrticima pa to je za rubriku vjerovali ili ne

 • Kad se sjetim, odem do Željke platit vrtić, a kad ono majke plaćaju neku smiješnu cifru jer je muž “Invalid” rata. Ispred vrtića makinja parkirana, majka friška, naspavana (ta ne mora radit) a vrtić skoro džaba…Jel to još uvijek tako, stvarno je bilo frustrirajuće

 • “pa možda od jeseni nešto i napravimo, rekao je gradonačelnik Kraljević.” Niko te nije bolje opisao nego ti sam sebe, Brko!!

 • Raviću kolektor je kraju, mislio sam da ćeš biti zadovoljan, sad vrtić, sutra igralište imaš li šta smislenije za ponuditi, miro mi nije idol ali mi se čini da bi ti nadmašio miru

 • Da se manje Janjetine Mukte pozdere bili bi Vrtici besplatni i sluzbrna Auta nevoze 24 h dnevno.pusta briga vlasti za narod.samo use nase i podase.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.