Svečano otvorena magistralna cesta Stolac – Neum

Nova magistralna cesta M-17.3 Stolac – Neum svečano je otvorena u četvrtak.

Ceremonija puštanja u promet izuzetno važne ceste održana je na lokalitetu raskrižja Babin Do kod Neuma.

Nama ova cesta znači povratak iz zone izoliranosti i zatvorenosti. 40-ak godina smo čekali ovu cestu i napokon smo je dobili – nama znači puno. Otvaramo se prema unutrašnjosti i dobivamo produženje turističke sezone. Uz ovu cestu planiramo otvoriti i dvije poslovne zone te ćemo time pokrenuti i gospodarski razvoj i da imamo proizvodne kapacitete osim turizma koji je okosnica razvoja Neuma.

Jedna gospodarska zona je Dubrava koju planiramo proširiti, a druga gospodarska zona je Cerovica na križanju ceste prema Čapljini tako da na tom dijelu planiramo imati oko 200-250.000 četvornih metara za investitore. Investitora imamo i nadamo se da će sve to uskladiti, izjavio je za portal Jabuka.tv načelnik Općine Neum Dragan Jurković.

Vrpcu su svečano prerezali Stjepan Bošković (gradonačelnik Stoca), Ljubo Pravdić (ravnatelj JP Ceste FBiH) i Davor Jurković (načelnik Neuma).

Otvaranju ceste nazočili su premijer Federacije BiH Fadil Novalić, zamjenici premijera Jelka Milićević i Vesko Drljača, kao i ministri u Vladi Federacije BiH.

Ukupna vrijednost projekta je 96.523.354,33 KM, a sredstva je osigurala Vlada Federacije BiH i to 20.180.376 KM iz vlastitih sredstava (proračuna FBiH i sredstava JP Ceste FBiH), te kreditnih aranžmana s međunarodnim financijskim institucijama (kreditna sredstva Svjetske banke i Europske investicijske banke u iznosu od 75.463.246 KM, te EBRD-a u iznosu od 879.732,33  KM).

Ukupna dužina izgrađene dionice je 36,47 km.

(www.jabuka.tv)

16 komentara

  • Dno covjecanstva, ljudski olos, gnoj i moralni sunovrat su svi koji stoje iza politicara i slikaju se. Zubi i jezik im pozutili od lizanja fekalija i anusa da bi svoje djete ili zenu zaposlili u EP. Kako se ujutro pogledas u ogledalo tuznice jedan dok pokusavas ocetkati zute zube i jezik, cemu ucis to svoje djete koje preko stele sjeda na mjesto direktora. Zar ne vidite kako se tesko rigaju novci na nepravdi steceni. Nije se niko usrecio, dug je zivot a vrijeme Bog svodi racune.

  • Eto, šta uradiše hrvatine, napraviše ZELENU TRANSFEZALU, što je bio temeljni strateški Cilj MB.
    No, važnije je 10%, od sto mil.velikim Rvatima nego Rvacki nacionalni interes. Poradi ovakvih rabota je borba za legitimno predstavljanhe- legitimna prodaja ooćeg interesa za osobni intetes!!!

  • Baš se vidi ovdje kako se ne vole HDZ i SDA…idemo glupi narode,vidite kako se ne mogu ništa dogovorit.SDA kaže kako HDZ sve blokira hahahahahhahah i opet hahahahahahahah

  • Ni čović ni bakir ni dodik se ne “ bore “ za narod svoj no za svoje najbliže. Koliko godina treba da prodje da svi mi
    normalni ne vidimo što nam rade? Cesta fino uradjena, svaka čast, samo je upitno ko će se vozit njome.

  • Nije im bilo dosta pa su juče povećali plaće za 500 Km. Ma mi smo budale kad se oni slobodno bez straha šetaju okolo i baš ih briga. Pitam se samo koja je to točka da ljudi izađu na cestu i sve ovo potaracaju.

  • Nikada necu ovuda proci zaobicu pa i seoskim putevima ili duze 100km jer veliki voda Dragan nije otvorio ovaj put. Razočaran sam jako zasto voda Hrvata nije rezao vrpcu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.