Chat GPT korisnicima šalje čudne poruke, oglasio se OpenAI

ChatGPT ima problema u radu, što se ogleda u slanju čudnih poruka korisnicima.

Posljednjih sati ovaj chatbot nekim korisnicima odgovara na upite dugim i besmislenim porukama, miješa jezike, i brine korisnike sugerirajući da je “u prostoriji s njima”.

U jednom primjeru objavljenom na Redditu, korisnik je s ChatGPT-jem “čavrljao” o jazz albumima, a ubrzo je stigao odgovor: “Sretno slušanje!” Drugi korisnik je na pitanje “Što je računalo?” dobio pasuse i pasuse besmislica, prenosi Dnevni avaz.

To radi kao dobro djelo mreže umjetnosti za zemlju, miš znanosti, lako izvlačenje nekoliko tužnih stvari, i konačno, to je svjetska kuća umjetnosti, samo na jednom poslu u ukupnom ostatku – jedan je od odgovora na to pitanje.

Testiranje ChatGPT-a otkrilo područje u kojem su ljudi još uvijek puno bolji od umjetne inteligencije

U drugom primjeru, ChatGPT je izrekao besmislice kada su ga pitali kako da se osuši rajčica. Jedan od koraka je sugerirao korisnicima da ga “koriste kao voljeni”, i da “ostave zalogaj ploda u svojoj voljenoj kuhinji”.

Neki korisnici su pisali da sustav gubi kontrolu nad jezicima koje govori, a kod nekih su stigli i zabrinjavajući odgovori na upite.

Zamoljen za pomoć u vezi s problemom kodiranja, ChatGPT je napisao dugačak, neuredan i uglavnom besmislen odgovor koji je uključivao frazu “Ponašajmo se kao da je AI u prostoriji”.

Na službenoj internet-stranici, OpenAI je napisao da su primijetili probleme i da rade na njihovom uklanjanju, ali nije navedeno i koji su uzroci.

Uskoro ćete moći narediti ChatGPT-u što će zapamtiti, a što zaboraviti

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.