Budući modeli Appleovih telefona trebali bi imati baterije još većeg kapaciteta

Telefoni su danas postali moćni poput računala i s fotografskim karakteristikama sličnim DSLR fotoaparatima, no usprkos poboljšanjima u gotovo svim segmentima, većina korisnika i dalje je ponajviše nezadovoljna s – baterijom.

Ovisno o modelu i načinu uporabe, baterije na nekim telefonima danas mogu izdržati i dva dana između punjenja, no s obzirom na to da se mobilni uređaji koriste gotovo cijeli dan, većina korisnika mora ih povezati s punjačem prije kraja dana.

Za sve one koji nisu zadovoljni s trajanjem baterija na iPhoneu i iPadu stižu dobre vijesti, odnosno bolje rečeno – glasine o dobrim vijestima.

Naime, najvrjednija kompanija na svijetu planira u budućnosti koristiti tzv. integrirane pasivne uređaje (IPD) za periferne čipove koje koriste u svojim proizvodima poput telefona, tableta i računala. Osim što bi takvi čipovi trebali bitimanji i tanji, oni će omogućiti i bolje performanse u odnosu na čipove koji se trenutačno koriste u iPhoneu, iPadu i Macovima.

Manje dimenzije čipova znače i više mjesta u kućištima tih uređaja, a taj višak mjesta Appleu će omogućiti postavljanje većih baterija. S većim baterijama, odnosno s baterijama većeg kapaciteta korisnici bi rjeđe trebali povezivati svoje uređaje s punjačima, prenosi Zimo.

Kada možemo očekivati takve uređaje s manjim čipovima i većim baterijama još nije poznato, no prema informacijama sa stranice Mac Rumors, Apple je TSMC-u već dao zeleno svjetlo za proizvodnju IPD-a koji će se koristiti u budućim modelima iPada i iPhonea.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.