Boris Tadić teško je bolestan

Srpski predsjednik Boris Tadić boluje od dvije neizlječive i vrlo teške bolesti – lupusa i multiple skleroze, tvrde izvori tjednika Nacional iz najuglednije srpske medicinske ustanove, Vojnomedicinske akademije (VMA).

S te dvije bolesti uz vrhunsku medicinsku skrb može još dugo živjeti, objašnjavaju, ali ne i održavati zahtjevan predsjednički ritam, tvrdi izvor koji je navodno vidio predsjednikov bolesnički karton.

Naime, prva nagađanja oko Tadićevog narušenog zdravlja pojavila su se još u rujnu, no stvar se zahuktava u studenom, kad zastupnica Srpske radikalne stranke Nataša Jovanović u parlamentu traži da joj se u pisanoj formi odgovori na pitanje kakvo je zdravstveno stanje Tadića budući da “postoje ozbiljne indicije da je predsjednik Srbije ozbiljno bolestan i da njegova bolest može utjecati na vršenje funkcije”.

Štoviše, zatražila je od konzilija liječnika na VMA da pregledaju ne samo predsjednika Srbije, nego i nositelje svih državnih funkcija, te se u javnosti počinje šaputati o Tadićevim odlascima neurokirurgu.

“Točno je da loše izgledam, ali nisam bolestan. Loše izgledam jer mnogo radim”, kazao je Tadić 18. prosinca.

Ovoga vikenda se, pak, pojavljuje i skandalozna fotomontaža u srpskim medijima – Boris Tadić prikazan u lijesu, kao ilustracija članka u kojemu se također navodi da boluje od multiple i lupusa. No, isti tabloid piše i kako Tadić ranije nije operirao sportsku ozljedu koljena, kao što je rekao medijima, nego benigni tumor.

Srbija se, inače, sprema za parlamentarne izbore, koji trebaju uslijediti za tri mjeseca i vladajuću Demokratsku stranku, osim spekulacija o Tadićevom zdravlju, razdire i neslužbena bitka za njegovog nasljednika. Ona se vodi između šefa diplomacije Vuka Jeremićai beogradskog gradonačelnika Dragana Đilasa, koja je počela još prilikom izbora potpredsjednika stranke, a kulminirala Đilasovim zahtjevom da se Jeremića razriješi ministarske pozicije.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.