Bogat program završnoga koncerta širokobriješke Glazbene škole

Glazbena škola Široki Brijeg organizira završni koncert koji će se u utorak održati u Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu. Koncert će započeti u 19.30 sati.

Ovim koncertom širokobriješka Glazbena škola zaključiti će školsku godinu u kojoj je imala preko 50 javnih nastupa te su ponosno sudjelovali na federalnim i međunarodnim natjecanjima.

U našoj sredini ne prođe niti jedna kulturna manifestacija ili obljetnica kojoj nismo dali doprinos svojim sudjelovanjem i muziciranjem. Rado se odazivamo na sve pozive naših fratara prilikom značajnih događaja u Franjevačkoj galeriji, gdje također glazbom upotpunjujemo raznolike svečanosti lijepih umjetnosti, rekla je za portal Jabuka.tv Tonćika Kolobarić, ravnateljica Glazbene škole Široki Brijeg.

Program završnoga koncerta pripremili su profesori Glazbene škole: Marko Salavarda, Željka Naletilić, Dunja Bilinovac, Anita Milićević, Nina Puzić, Mateja Milićević, Marija Čolak, Luka Kraljević, Irena Vučić, Joško Slišković, Nikolina Vukoja i Mirjana Čuljak, a korepetitorica je prof. Ivona Ćeškić.

U programu će sudjelovati Tamburaški orkestar, Mali zbor, Djevojački zbor i učenici Glazbene škole Široki Brijeg.

Inače, Glazbena škola Široki Brijeg nastala je još 1974. godine kao mali područni odjel Glazbene škole Mostar te je u višedesetljetnom djelovanju izrasla u samostalnu školu u sklopu koje su osnovna i srednja glazbena škola.

Srednja škola u širokobriješkoj Glazbenoj školi jedina je srednja glazbena škola u Županiji Zapadnohercegovačkoj pa učenici dolaze i iz Posušja, Gruda, Ljubuškoga, Livna, Tomislavgrada, Čapljine i drugih mjesta.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.