“Blejtonski sporazum” spaljen u Mostaru

Na završnoj svečanosti ovogodišnjeg karnevala u Mostaru u utorak navečer su maškare na Trgu Buka i Maškara spalile na lomači “Blejtonski sporazum” koji prema njihovom sudu predstavlja glavni izvor svih problema tijekom ove godine.

Organizacijski odbor Karnevala u mostarskom naselju Centar 2, prije ceremonije je obrazložio kako je glavni krivac svih problema u ovoj godini ”Blejtonski sporazum” i da se zbog toga mora spaliti na lomači.

Organizatori ističu da tradiciju karnevala i spaljivanja na lomači lika koje se proglasi krivom za svako zlo tijekom godine, navedena udruga njeguje preko 20 godina u Mostaru i na satiričan način govori o problemima u društvu.

Prije dvije godine su privukli veliku medijsku pažnju i izazvali brojne komentare spaljivanjem lutke “Bukača Huzurpator”, koja asocira na lik Martine Mlinarević Sopta, književnice i veleposlanice BiH u Češkoj Republici.

Mi smo do sada spalili i lik gradonačelnika i predsjednika vlade i brojne druge likove u satiričnoj formi, ali nikada nikoga kako osobu, nego pojavu koja se veže za nju, pojasnili su iz organizacije, prenosi Klix.

Do sada su na lomači u ovom mostarskom naselju između ostalih spaljeni uz “Bukaču Huzurpator”, “Buljo Šešbešlić”, “Medi Plišbraun”, “Bjerko Pilijanović”, “Vladin Blećo”, gospođica Gradska Vijećnica, “Eurokrem Obabuš”, “Ćiro Morić”, “Marko Franko Švicarac”, “Uhljeb Budžetić”, “Lipe Blesić” i “Akciza Nalitrić”.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.