IGTV odlazi u povijest

Za one koji su zaboravili, Instagram je 2018. godine predstavio samostalnu aplikaciju IGTV za gledanje dužih i vertikalnih videozapisa.

To je, dakle, trebala biti svojevrsna konkurencija YouTubeu u koju je Instagram polagao puno nade, ali, na njihovu žalost, to se nikada nije dogodilo.

Instagram je u listopadu prošle godine pokušao barem donekle oživjeti IGTV preimenovavši ga u Instagram TV, ali ni to ga nije moglo spasiti od “sigurne smrti”. Naime, tvrtka je sada objavila na svom blogu da IGTV aplikacija službeno ostaje bez podrške.

U sklopu naših napora da videozapise učinimo što jednostavnijim za otkrivanje i kreiranje, više nećemo podržavati našu samostalnu IGTV aplikaciju. Umjesto toga, usredotočit ćemo se na to da svi videozapisi budu u glavnoj Instagram aplikaciji, priopćili su iz Instagrama.

Instagram vjeruje da će ova promjena korisnicima značajno olakšati korištenje svih dostupnih značajki i mogućnosti u glavnoj aplikaciji, a kažu i da će istovremeno poboljšati kvalitetu video sadržaja na cjelokupnoj društvenoj mreži, prenosi Bug.hr.

Kako bi svoj cilj ostvarili, Instagram navodi da će svi videozapisi u glavnoj aplikaciji imati mogućnost pregledavanja na cijelom zaslonu te isključivanja zvuka dodirom. Osim toga, kažu i da rade na poboljšanju načina dijeljenja različitih vrsta videozapisa, kao i na novom načinu otkrivanja sadržaja.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.