Crnogorac ukrao klupski minibus kako bi pobjegao iz Ukrajine

Crnogorski odbojkaš Rajko Strugar jedan je od sportaša koji je zbog rata iz Ukrajine morao bježati u svoju domovinu.

Strugar je iz grada Poltave, koji se nalazi između Kijeva i Harkiva pobjegao na gotovo nevjerojatan način.

Svoju priču ispričao je za crnogorske Vijesti.

Strugara i njegove suigrače zatekao je rat, pričalo se, kaže, da neće biti napada, ali on se ipak dogodio i morali su svi u zaklon. Tražili su pomoć i način kako da pobjegnu iz zemlje, no nitko im nije htio pomoći. Nakon što je vidio da na taj način neće uskoro napustiti zemlju, Strugar je odlučio ukrasti klupski minibus.

Ispred zgrade je bio parkiran klupski minibus, 4-5 dana je bio tu, nitko ga nije koristio. Tijekom dvije večeri u podrumu napravio sam plan puta, rekao sam mom suigraču, Bjelorusu Kirilu Kršnevskom “Ja idem minibusom, s tobom ili bez tebe i ne osvrćem se”. On je bio skeptičan, ali u subotu ujutro rano, kad sam se probudio, on je bio spreman. Upalili smo vozilo i krenuli, ispričao je Strugar.

U međuvremenu su ih i klupski čelnici prijavili za krađu autobusa. Policija bi ih zaustavila da ih je zatekla na cesti dok su se vozili prema moldavskoj granici. Na putu su naišli na brojne prepreke, neke ceste nisu bile prohodne pa su vozili zaobilaznim putevima.

Ipak, 200 kilometara od granice zaustavila ih je policija i natjerala da napuste minibus. Strugarov otac pokupio ih je nakon što su se dio puta vozili s jednim starijim bračnim parom u automobilu.

On je na dan kada je počeo rat krenuo iz Crne Gore, stigao je u Moldaviju da bi me sačekao. Bili smo u kontaktu, dogovorili smo gdje da se nađemo, ali kada sam mu javio da sam ostao bez vozila, on je odlučio krenuti k meni. Ušao je u Ukrajinu, a ja bježim iz Ukrajine

Sreli smo se na 50-ak kilometara od granice na ukrajinskom teritoriju, moj suigrači ja smo promijenili treće vozilo i na kraju stigli u sigurnu zonu. Možda i u zadnji čas, jer sam čuo da je taj granični prelaz doslovno zatrpan, ispričao je Strugar.

(www.jabuka.tv | Foto: OSCG)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.