Bivši trener Bursaspora na klupi NK Čelik

Nogometni klub Čelik ostao je u Premijer ligi zahvaljujući komisiji za licenciranje, koja im je izdala licencu, dok je Borac preselio u niži rang natjecanja. Svi su mišljenja, da je Čelik imao mnogo sreće, te da im je ovo najbolja pouka za budućnost, da sebi ne dozvole ovakve stvari.

Danas je u prostorijama kluba održana i press konferencija, na kojoj se prisutnim medijima obratio i “gazda” Čelika, Aydin Olgun, koji je otkrio da će Čelik u narednim danima imenovati novog trenera.

Kako SportSport.ba doznaje, novi trener Čelika u narednim danima službeno će postati Adnan Örnek, 52-godišnji bivši trener i koordinator za mlade turskog Superligaša Bursaspora.

Örnek je stigao u Zenicu dogovoriti sve detalje oko ugovora, koji sigurno neće biti na jednu, nego na više godina. Tako će Čelik, gotovo sigurno u narednu sezonu ući s trenerom strancem, a koliko će to biti pametan potez, pokazat će vrijeme.

U narednom periodu očekuje se i sklapanje momčadi za narednu sezonu u kojoj bi prvenstveni cilj trebao biti, da se klub više ne bori za opstanak u ligi, što bi svakako bio korak naprijed za crno-crvene.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.