BiH potvrdila da pristaje na sve uvjete COVAX-a – Jabuka.tv

BiH potvrdila da pristaje na sve uvjete COVAX-a

Predsjedništvo BiH u utorak je razgovaralo s čelnikom Svjetske zdravstvene organizacije te je potvrdilo da pristaje na sve uvjete za COVAX mehanizam kako bi riješili sve nedoumice za isporuke cjepiva.

Sada je na potezu Ministarstvo civilnih poslova koje treba riješiti tehničke detalje iz ugovora.

Tijekom razgovora članova Predsjedništva BiH s generalnim direktorom Svjetske zdravstvene organizacije Tedrosom Adhanomom Ghebreyesusom ponovno je istaknuto da je BIH još tijekom prošle godine ispunila sve svoje financijske i druge utvrđene obaveze te da isto očekuje od programa COVAX i proizvođača cjepiva koji djeluju u okviru ovog programa, piše Klix.

S druge strane čelnik WHO-a je ponovio uvjete koje su pred bh. vlasti postavljene još 22. veljače, a odnose se na hitno potpisivanje Popratnog pisma i Sporazuma o odšteti i odgovornosti između Bosne i Hercegovine i proizvođača. Svi članovi Predsjedništva iskazali su spremnost da potpišu ove dokumente kako bi krenuo proces dostavi svu količinu cjepiva u jasno preciziranim rokovima.

Sastanak s čelnicima WHO-a i COVAX-a imali su u utorak i u Ministarstvu civilnih poslova BiH na kojem se također raspravljalo o ovim pitanjima. Sastanak je, kako doznaje Klix, bio konstruktivan, a nazočili su i visoki dužnosnici kompanije Pfizer. Prema saznanjima spomenutog sarajevskog portala, oni su pojasnili sve što treba uraditi Ministarstvo, kao i Agencija za lijekove BiH kako bi se što prije završili tehnički detalji i krenula isporuka cjepiva u BiH.

Po svemu sudeći, svi se opet slažu da treba potpisati tražene dokumente i okončati zastoj zbog kojih BiH još nije krenula u proces imunizacije svog stanovništva. Ostaje još samo pitanje tko je nadležan za potpisivanje, kao i točan datum potpisivanja.

Džaferović: Hvala Srbiji na cjepivu kada su zakazali globalni mehanizmi

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Bi li vi nadoplacivali auto jer vas dobavljač prevario pa traži jos novca. Činjenica je da iznad vlada i drzava postoji svjetska mafija, podzemlje, duboka drzava, mediji koji upravljaju drzavama cijelog svijeta. Sjetite se izbora za predsjednika SAD i što je sve spremna uraditi mafija pa tek možete zamisliti kako ce biti malim narodima. Moj narode na pomolu je treći svjetski, bioloski, mafijaski rat, rat protiv naroda, rat protiv vjere, rat protiv obitelji i svega pozitivnog, rat anarhista, rat koji ce voditi šaka bogatih sotonista. Bože smiluj se da nisam u pravu.

    • Na žalost u pravu si. Budimo solidarni jedni prema drugima. Za naše ljude koji su vani preporuka da se vrate. Znam da je ovdje teško, ali nećeš biti gladan. Bit će svašta po Europi. Mediji ne prenose ali sve vrije, ključa od nezadovoljstva.

  • Po mom misljenjz svaka drzava, i najmanja, treba imati svoju farmaceutsku, mljekarsku, prehrambenu, medijsku, bankarsku industriju koju stranac ne može kupiti. Pogledajte koliko ovisimo o bankama do naša ustedevina premasuje date kredite, Znanstvenika imamo samo volje nemamo. U poslovnom svijetu ugovor, kao Covax, trebao bi biti Sveto Pismo, pogledajte sada ucjene.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.