Bierhoff predlaže format turnira za Ligu nacija

Bivši njemački nogometni reprezentativac, a sada direktor Njemačkog nogometnog saveza Oliver Bierhoff predlaže da se Liga nacija igra u obliku turnira na neutralnom terenu.

Kako je pandemija koronavirusa blokirala sva sportska događanja na gotovo tri mjeseca i mnoga velika sportska natjecanja su odgođena ili otkazana nastala je gužva u kalendarima različitih sportova. Europsko nogometno prvenstvo je prebačeno na sljedeću godinu što stvara probleme i u Ligi nacija koja se trebala početi igrati na jesen i to tako da svaka reprezentacija igra sa svakom kod kuće i u gostima.

Format turnira bi bio dobra alternativa, izjavio je Bierhoff za časopis Kicker.

Kako on smatra, s obzirom na to da do jeseni gledatelji neće moći s tribina pratiti utakmice, nacionalni nogometni savezi bi lakše pristale na ovakav format natjecanja. Nogometaši se tako ne bi umarali nepotrebnim putovanjima, a i kontrola momčadi zbog koronavirusa bi bila lakša.

Također, ponudio je i Njemačku kao mogućeg domaćina.

Imamo potrebno znanje i odlični smo organizatori što smo već dokazali. Ako bismo tako pomogli Europskoj nogometnoj federaciji, mi smo spremni, dodao je.

Hrvatska je u Ligi nacija u skupini 3 s Francuskom, Portugalom i Švedskom, a natjecanje je trebala otvoriti gostovanjem kod Portugala 5. rujna.

(Hina)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.