Predškolskim ustanovama u HNŽ-u donirani beskontaktni toplomjeri

Međunarodna organizacija UNDP donirala je 45 digitalnih beskontatnih toplomjera predškolskim ustanovama u Hercegovačko neretvanskoj županiji (HNŽ).

Toplomjeri su uručeni predstavnicima predškolskih ustanova u utorak u mostarskom Centru za kulturu, u organizaciji Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa i Ministarstva financija HNŽ-a.

Prema preporukama Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a i F BiH, tjelesna temperatura mjeri se osoblju i djeci pri ulasku u predškolske ustanove u svrhu sprječavanja ili smanjenja prenošenja virusa SARS-CoV-2.

Zadovoljstvo nam je što danas uručujemo toplomjere našim predškolskim ustanovama, ne samo vrtićima, centralnim jedinicama nego svim podružnicama. Zavod za javno zdravstvo Federacije i županijski Zavod dao je zadatak da se mjeri temperatura prije ulaska u predškolske institucije, kazao je ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u Vladi HNŽ-a Rašid Hadžović.

Digitalne beskontkatne toplomjere je dobio, uz ostalo, i vrtić “Sveti Josip” iz Mostara, čija je ravnateljica sestra Marija Jovanović kazala kako se radi o vrijednoj donaciji koja će imati svoj doprinos sigurnosti kako djelatnika tako djece.

(Fena)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.