Predsjednik FC Mostar SG razočaran odlukom da se Salines proglasi prvakom – Jabuka.tv

Predsjednik FC Mostar SG razočaran odlukom da se Salines proglasi prvakom

Sezona Premijer futsal lige BiH je završena.

Prvakom je proglašen FC Salines Tuzla City, iako su u tijeku prekida prvenstva ostala tri kola do kraja regularnog dijela sezone.

Salines je naravno imao argumente da im se dodijeli naslov prvaka. Glavni argument za takvu odluku je činjenica da je Salines bio prvi u trenutku kad se prvenstvo prekinulo.

Iz uprave FC Mostar Stari Grad Staklorad su duboko razočarani ovakvim raspletom. Natjecateljska komisija je predložila da se prvakom proglasi FC Salines Tuzla City, a taj prijedlog prihvatio je Izvršni odbor NS BiH.

Portal Jabuka.tv je kontaktirao predsjednika kluba FC Mostar SG Amela Bajgorića kako bi čuli mišljenje i razloge zbog čega se ne uprava kluba ne slaže s odlukom Izvršnog odbora koji je prihvatio prijedlog da se Salines proglasi prvakom.

Ovako je izgledala tablica u trenutku prekida prvenstva

Natjecateljska komisija i Upravni odbor su to jako neprofesionalno odradili. Puno činjenica nisu uzeli u obzir prije donošenja ovako bitne odluke.

Predsjednik Bajgorić je zatim objasnio zbog čega tu odluku smatra nepravednom.

Nogometna Premijer liga je odigrala sve utakmice u regularnom dijelu sezone, tako da u neku ruku mogu shvatiti zašto su oni završili ligu i proglasili pobjednika. Premijer futsal liga BiH nije završila regularni dio sezone jer se nisu odigrala tri kola. I to tri kola u tijekom kojih imamo puno lakši raspored od ekipe Salinesa koja nam bježi dva boda, rekao je Amel za portal Jabuka.tv.

Osim toga što je Salines imao za odigrati utakmicu u gostima protiv nezgodnog Brotnja, čekala ih je i teška gostujuća utakmica baš protiv FC Mostar SG Staklorad. Pobjedom u toj su se Mostarci nadali da bi preuzeli prvo mjesto u slučaju da nijedna momčad ne izgubi bodove u prethodne dvije utakmice koje se nisu odigrale još.

Bilo bi realno odigrati utakmicu protiv njih. Ako ne sva tri kola, barem da odigramo samo jednu utakmicu koja se ne može tek tako zanemariti, nakon toga tko pobijedi nek bude prvak. 

To nije bio jedini prijedlog i način na koji bi članovi uprave htjeli završiti ligu, predsjednik Bajgorić je istaknuo još neke nejasnoće.

Federacija BiH je dala zeleno svjetlo za održavanje ovakvih sportskih događaja. Zašto se onda nije nastavilo prvenstvo? Republika Srpska je otezala s tim popuštanjem mjera za ovakva natjecanja ali nas svakako ne tiče to jer završnica prvenstva, odnosno doigravanje bi prema tablici izborile samo momčadi iz Federacije BiH.  

Iz Mostara SG bi se zadovoljili čak i s poništavanjem sezone. I to im ima više smisla od činjenice da su proglasili Salines prvakom unatoč svim drugim opcijama za završiti prvenstvo na terenu.

Na terenu se treba odrediti pobjednik, a ne za stolom, rekao je Amel Bajgorić za portal Jabuka.tv.

FC Mostar SG Staklorad je osvojio posljednja tri naslova prvaka Premijer futsal lige BiH

Futsal liga prvaka

Kako kaže Bajgorić, na početku sezone se pričalo o novoj, mogućoj odluci UEFA-e da u futsal Ligu prvaka (koja će se sastojati od 32 momčadi) mogu ući samo momčadi s odgovarajućim koeficijentom. U Bosni i Hercegovini samo momčad FC Mostar SG Staklorad ima za to natjecanje zadovoljavajući koeficijent koji su izborili kroz posljednje tri godine. Prošle sezone su čak ušli u elitnu rundu Lige prvaka plasiravši se među 16 najboljih u Europi.

Salines nema odgovarajući koeficijent za to natjecanje. Na početku sezone su kružile priče o tome da neće biti pretkola za futsal Ligu prvaka, ali čak i da bude pretkola Mostarci nisu zadovoljni. Iz navedenih razloga članovima uprave Mostar SG je nepojmljivo da savez propušta priliku poslati momčad direktno u futsal Ligu prvaka.

Nije ih briga za naš trud i za sve što smo napravili za futsal u BiH, od izborenog mjesta u Ligi prvaka do igrača koje smo dali u reprezentaciju BiH. Preko noći se zaboravilo sve što smo napravili. Zapostavljeni smo, i to ne samo mi. Ovo je velik minus za futsal i sport u BiH, tražili su najbrži način samo da se ovo završi, rekao je Amel za portal Jabuka.tv.

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, Rašid Hadžović primio je igrača i uprave kluba u zgradi Vlade HNŽ povodom plasmana u Elitnu rundu futsal Lige prvaka

Zanimalo nas je i to hoće li se mijenjati ambicije kluba zbog gubitka naslova ove godine i zbog udara koronavirusa na financije.

Naslov i ova odluka nas neće poremetiti u našim ciljevima. Koronavirus je utjecao na svakoga. Futsal klubovi Premijer lige nisu prošli netaknuto, svi financijski barem malo pogođeni pa tako i mi. Ali to ne znači da dogodine nećemo napadati prvo mjesto, naći ćemo način kao i do sada. 

Iako je koronavirus zadao udarac brojnim klubovima, smatra da to nije glavni problem što se tiče iduće sezone.

Nije problem to što će se iduće godine možda manje ulagati. 

Pitanje je: Vrijedi li ulagati uopće dok se donose ovakve odluke.

Iz saveza su pokazali da mi njih ne zanimamo, ali zašto bi oni zanimali nas? Zašto bi se mi natjecali uopće u Premijer futsal ligi BiH kad im nismo bitni. 

Razočaranje ih ipak neće zaustaviti da se bore za ono što smatraju da zaslužuju.

Nije gotovo, ako oni nisu imali razumijevanja za naše argumente, mi ćemo ići na sud i preko suda pokušati riješiti ove probleme.

FC Salines Tuzla City i službeno prvak, član uprave komentirao primjedbe

(www.jabuka.tv | Kristijan Anić)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.