Bh. premijera filma ‘Kauboji’ i apsolutni pobjednik Pule ‘Obrana i zaštita’ na 14 MFF-u

Iako je na Mediteranskom Festivalu naglasak na dokumentarnom filmu i ovu godinu kao i ranijih MFF nastoji ići u korak s igranom filmskom produkcijom naše regije. Tako se u kategoriji igranog filma van konkurencije izdvajaju dva filmska hita: ‘Obrana i zaštita’ i ‘Kauboji’.

‘Obrana i zaštita’ film, koji će 29. kolovoza biti prikazan u programu igranih filmova na MMF-u urađen je u koprodukciji između Hrvatske i BiH i prvo je dugometražno ostvarenje Bobe Jelčića. Apsolutni je pobjednik Pula Film Festivala te je i u konkurenciji ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.

‘Obrana i zaštita’ donosi priču o prijateljstvu u poslijeratnom Mostaru. Glumačku ekipu predvode Bogdan Diklić i Nada Đurevska, a uloge su ostvarili i Ivana Roščić, Rakan Rushaidat, Izudin Bajrović, Vinko Kraljević, Nermin Tulić, Hadžija Hadžibajramović, Šerif Aljić, Nermin Karačić, Sadžida Šetić, Ivo Krešić, Selma Alispahić, Slaven Knezović… Producentica filma je Zdenka Gold iz hrvatske produkcijske kuće Spiritus Movens, a koproducenti su Tomislav Bubalo i Tomislav Topić iz širokobriješke produkcije Kadar.

Kao film koji će službeno zatvoriti ovogodišnji MFF, izabran je zasigurno jedan od najboljih projekata u regiji u 2013. godini – ‘Kauboji’ u režiji Tomislava Mršića.

‘Kauboji’, rađeni po apsolutnoj hit predstavi zagrebačkog teatra Exit koja osvaja nagradu Hrvatskog glumišta kao najbolja predstava, u svojoj filmskoj adaptaciji već na samom startu ne ‘prolaze’ ništa lošije. Naime, kao najisčekivanija i najveća atrakcija pulskog festivala, film osvaja publiku u Areni i odnosi – Zlatna vrata Pule s ocjenom 4,79.

‘Kauboji’ su družina društveno neprilagođenih glumaca amatera a igraju ih Saša Anočić, Živko Anočić, Hrvoje Barišić, Kruno Klabučar, Ivana Rushaidat, Rakan Rushaidat, i Radovan Ruždjak. Projekcijom na 14. MFF-u 31. kolovoza, osim kao film zatvaranja ‘Kauboji’ obilježavaju svoju bh. premijeru , dok na kino repertoar stižu u listopadu.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.