Porast dolazaka zabilježen na cijelom Jadranu

Prema prvim neslužbenim podacima – špica sezone u Hrvatskoj prošla je bolje od prošlogodišnje koja je bila rekordna. Za RTL Danas direktorica Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić potvrdila je kako se rast dolazaka turista bilježi na gotovo cijelom Jadranu.

Nakon polovice kolovoza iznimno zadovoljni mogu biti u Šibeniku, Splitu i Dubrovniku čiji je aerodrom danas dočekao i milijuntu putnicu.

Milijunta putnica na dubrovački je aerodrom sletjela iz Rusije – možda pomogne da se dogodine Rusi vrate na Jadran jer ove ih je godine 20 posto manje nego lani.

Milijun putnika avionom je u grad ove godine stiglo pet dana ranije. Gužve stvaraju i kruzeri – danas ih nije bilo previše, no, svejedno su iskrcali blizu 10 tisuća ljudi.

Splitski je aerodrom trenutno najprometniji u Hrvatskoj. Turisti slijeću iz cijelog svijeta pa je u kolovozu promet 16 posto bolji nego lani. Plusevi u Dubrovniku i Splitu nisu jedini.

“Gotovo sve regije u kolovozu bilježe snažan rast dolazaka i noćenja. Pozitivni rezultati dolaze iz Splita, i s Makarske rivijere, Šibenik ove godine bilježi snažan rast, Zadar također, Kvarner u prva dva tjedna ima rast od nekoliko posto”, kaže Meri Matešić – direktorica Hrvatske turističke zajednice.

Jedini manjak turista vidi se u Istri – ipak, najveća turistička regija srpanjski minus od tri posto trebala bi smanjiti na samo jedan u kolovozu. Za razliku od srpnja kada je bilo praznih kreveta hoteli u Istri sada su puni.

Ukupno će u kolovozu u Hrvatskoj ljetovati više od od tri milijuna turista – više ih na Jadran gotovo i ne stane. Barem ne bez novih hotela. S hotelima će i sezona trajati duže, prema najavama – ova bi mogla potrajati sve do kraja rujna. (RTL.hr)

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.