Bend Pešes treba vašu pomoć!

Bend Pešes, najpoznatiji po svom prvom singlu Do Kraja ima veliku šansu zasvirati na zagrebačkom Bundeku u sklopu koncerta Ritam Europe 2 na kojem nastupaju i “Rundek Cargo Trio”, “Kawasaki 3p” i talijanski bend “Madre de figli ignoli”,te uz to osvojiti i studijsko snimanje singla te snimanje videospota.

Za to im je potrebna vaša pomoć.

Svi koji žele pogurnuti jedan od najboljih hercegovačkih bendova mogu to učiniti klikom

OVDJE

Glasovati je jednostavno: odaberite Pešes, zatim se ulogirajte preko Facebooka , Twittera ili e-maila i glasajte za ovaj bend.

Pomozite im da nastupe na Zagrebačkom Bundeku, te da osvoje studijsko snimanje singla i snimanje spota. Ovakve prilike se ne dobivaju svaki dan. Hvala.

Biografija

Bend Pešes nastao je 2008. godine na Širokom Brijegu. Bend su osnovali Joško Klarić i Mateja Galić. Postava i brojčano stanje članova benda mjenjalo se nekoliko puta i zbog toga je je bend dobio ime “Pešes” (žargonska riječu Hercegovini za pet-šest nečega).
Uz zavidni broj nastupa po lokalima i klubovima diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine, sudjelovali smo na nekoliko festivala i natjecanja demo bendova (npr. “Whfest”,osvojili 2. mjesto, “Jeger music night”, Q press play,…).

Naš rad se zasnivao kao i kod većine bendova na obradima i cover-ima poznatih i manje poznatih izvođača. S vremenom počeli smo raditi na autorskom materijalu, ne stalnog žanra i tematike. Naši trenutni materijali, što se samog glazbenog stila tiče, baziraju na nekoj vrsti alternativnog groove grunge-a (kako su ga mediji deklarirali, što nije u potpunosti točno) , dok je tematika samih pjesama bazira na stanjima čovjeka u maloj sredini, preko tematika međuljudskih odnosa, sve do apstraktnih vizija i zbivanja.
Veći dio kompozicija napisali su Matej Mikulić i Joško Klarić. Dvije pjesme napisao je i uglazbio Igor Duraković (“Nestaje u noć” i “To je ljubav”).
Trenutno promoviramo naš prvi singl “Do kraja”, za kojeg je snimljen i spot. Intenzivno radimo na prvom albumu koji bi se trebao početi snimati u svibnju 2012. godine.

Mišljenja smo da ovakav tip glazbe općenito nedostaje.

Članovi

Joško Klarić 1986.
Matej Mikulić 1988.
Ante Zovko 1987.
Filip Džajkić 1987.
Nikola Kovačić 1988.

Book private accommodation in apartments in Croatia. We recommend: Trpanj apartments, Trpanj Peljesac, Sobra apartments, Sobra Mljet, Vela Luka apartments, Vela Luka Korcula, Sipan apartments, Sipan Croatia

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.