Baždarević: Želimo što više igrača iz Premijer lige u reprezentaciji

Izbornik nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević prisustvovao je današnjem radnom sastanku šefova stručnih stožera nogometne Premijer lige BiH s izbornicima A, U-21, U-19 i olimpijske reprezentacije.

– Nadam se dobroj suradnji s ljudima iz Nogometnog saveza BiH i trenerima iz Premijer lige jer je to način da se otvore vrata domaćim igračima za nastupe u državnoj selekciji – izjavio je Baždarević.

Sastanak je slijed strateškog plana koji je usvojio IO NSBiH, a jedna od krucijalnih stavki je korelacija struke, tehničkog sektora i najstručnijih klupskih trenera BH Telecom Premijer lige BiH koji su imali priliku razgovarati s Baždarevićem, Darkom Nestorovićem, Tonijem Karačićem i Mirzom Varešanovićem.

– Sigurno je da će trebati vremena da izbornici uvide pravo stanje igrača u domaćem prvenstvu. Svi bismo bili zadovoljni kada bismo vidjeli više igrača iz Premijer lige BiH u reprezentaciji. Na našim igračima je da dobro rade i zasluže poziv i povjerenje izbornika. Ovo je prvi sastanak ovog tipa i mislim da ćemo ubuduće imati dobru i transparentnu suradnju s klubovima – dodao je Baždarević koji je u proteklom periodu obilazio bh. internacionalce koji nastupaju u drugim europskim ligama.

Dodao je da je sada na svim nogometnim radnicima u BiH da zajednički rade na poboljšanju domaće lige.

-Na raspolaganju sam njima i nadam se da će i oni pomoći meni – zaključio je Baždarević.

(Bljesak.info)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.