Banožić će primiti još devet ministarskih plaća

Vlada RH u ponedjeljak je bivšem ministru obrane Mariju Banožiću odobrila naknadu 6+6 što znači da će šest mjeseci primati punu ministarsku plaću te još šest mjeseci pola te plaće, potvrđeno je iz Banskih dvora za 24 sata.

Time je udovoljeno zahtjevu njegove odvjetnice koja je takav zahtjev poslala u Banske dvore. Bivši ministar obrane Mario Banožić na toj dužnosti primao je neto 2740 eura plaće.

Odvjetnica bivšeg ministra obrane u ponedjeljak je povukla zahtjev za aktivacijom i mirovanjem njegova zastupničkog mandata zbog osobnih razloga koji je, temeljem punomoći.

Sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP), koje je o tom zahtjevu trebalo raspravljati i odlučivati u utorak, otkazana je.

Ranije se moglo čuti iz MIP-a kako su u dobroj vjerili bili spremni udovoljiti zahtjevu odvjetnice da se bivšem ministru aktivira, a odmah potom i saborski mandat stavi u mirovanje, a nakon što su pregledali svu dokumentaciju.

Banožić imao alkohola u krvi, nije bio vezan prilikom sudara

(www.jabuka.tv | Foto: Armin Durgut / Pixsell)

4 komentara

  • Narano da će dobit. Dobit će i posao u državnoj firmi kao i Dalićka i ostali. Previše zna da ga tek tako odbace. 1 život nije ništa naspram tajni koje zna 😄 (žalosno, ali istina)

  • Ostavi ce njemu Plenki i stan od min. Obrane koji se posebno namještao za ministra… Plenki je u kaljuži do grla. Banozicu zelim brz oporavak i posteno fer suđenje. Plenkiju da odgovara za sve afere i izdaje koje je napravio. Njegova arogancija je postala toliko odbojna da se neda gledati. Desetine afera a lik arogantno sve ignorira. Ako mu je Pupovac najbolji i naj vjerniji saveznik onda je sve jasno..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.