Bajaga & Instruktori nakon šest godina objavili novi studijski album

Bajaga & Instruktori, jedan od najvećih rock ‘n’ roll bendova s ovih prostora, objavili su novi studijski album “U sali lom”. Šest godina od posljednjeg albuma “Daljina, dim i prašina” Bajaga & Instruktori donose nam 9 novih pjesama nošenih prepoznatljivim Bajaginim vokalom i nepogrešivom rock poetikom.

Instruktori – Aleksandar Lokner, Žika Milenković, Miroslav Cvetković, Čedomir Macura i Marko Nježić – sjajnom su svirkom ispratili svaki Bajagin stih. Zvuk violine obojao je prvu pjesmu na albumu, žestokim rifom i u Bajaginom stilu refrenom nošenu  “Savršen dan” nakon čega slijedi naslovna “U sali lom”, kabaretski pogodak i ujedno prvi singl za koji je video spot premijerno prikazan na CMC televiziji.

“Bilo bi lako” predivna je rock balada s daškom countryja nakon koje slijedi metal rifom nošena “Može da te ubije grom”. Balada “Rekla si” ljubav smješta između zvukova akustične i pedal steel gitare dok “Loše napisan dan” na momente priziva blues i country. Laganija “Severac” uvest će nas u žestoku “Nikad te više neću zvati” nakon čega smo opet na teritoriju gdje Bajagi nema premca – rock balada “Noćima sanjam”. Bonus pjesma, već poznata i 2015. godine objavljena “Kad mesec prospe rekom srebra sjaj” koju je Bajaga snimio s beogradskim bluzerima Point Blank i gitaristom YU grupe Dragim Jelićem zaključuje album “U sali lom”.

Tekstove i glazbu potpisuje Bajaga, osim glazbe za pjesmu “Severac” koju potpisuje Žika Milenković i teksta za pjesmu “Noćima sanjam” koju potpisuje ugledni dramski pisac i scenarist Dušan Kovačević.

Album je sniman u studiju “O” Olivera Jovanovića pod producentskom palicom Saše Habića koji je producirao njihove legendarne albume “Sa druge strane jastuka”, “Jahači magle” i “Prodavnica tajni”. Master je urađen u legendarnom studiju “Abbey Road” u Londonu, a za dizajn omota zaslužan je Marko Vajagić. Od gostiju na albumu tu su Saša Ranđelović Ranđa (gitara), Davor Rodik (pedal steel gitara), Marko Kuzmanović (bubnjevi) i Nikola Vranjković (gitara).

Album je sve ono što smo navikli dobiti od Bajage: balade koje će se skupa s njim pjevati u jedan glas te žešći rock rifovi koji će nas podsjetiti da je Bajaga još uvijek vjeran čvrstom rock zvuku, piše Mixer.hr.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.