Autocesta kod Počitelja trebala bi se graditi krajem studenoga

– Autoceste Federacije BiH trenutno rade na 15 aktivnih projekata, istaknuto je na predstavljanju aktivnosti toga javnoga poduzeća te potvrđeno da se uskoro očekuju radovi na nastavku izgradnje autoceste kroz Hercegovinu.

Očekuje se kako bi izgradnja dionice LOT1 kod Počitelja mogla početi već krajem studenoga, ukoliko suglasnost kreditora bude osigurana na vrijeme.

Iz Autocesta Federacije istaknuli su kako je dosta vremena potrošeno na pregovaranje s novim kreditorima te rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

Osim efektivnoga kreditnoga aranžmana za poddionicu Počitelj – Zvirovići, za koji su osigurana sredstva, ostali projekti vezani su za pitanje povećanja trošarina.

– Nama je jako bitno da se ono usvoji do nove godine – kazao je direktor J.P. Autoceste FBiH Dženan Salčin, pojasnivši kako je sve ono što se treba graditi do Mostara: Prenj, Mostar sjever, Mostar jug, pa i dio iza Zenice, uvjetovano trošarinom.

– Uradili smo puno toga u četiri mjeseca i sve stvari koje smo pokrenuli i završili smo. Prioritet su cesta kod Zenice, Drivuša – Klopča, te dionice na jugu, od Počitelja do Bune. Radimo tunel Prenj i uskoro će uslijediti raspisivanje natječaja – istakao je Salčin dodavši kako projekt Svilaj-Odžak kreće u ožujku i da je prioritetan.

Federacija BiH trenutno koristi 92 kilometra autoceste na Koridoru 5c, a do kraja 2018. godine u funkciji bi trebalo biti novih 40 kilometara, piše Fena.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.