Određen jednomjesečni pritvor desetorici uhićenih pripadnika HVO-a

Nakon uhićenja u ponedjeljak, Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor za deset osoba koje se sumnjiče da su počinile kazneno djelo zločin protiv čovječnosti i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

Odlučujući o prijedlogu Tužiteljstva BiH, Sud je odredio pritvor Đuri Matuzoviću, Ivi i Tadi Oršoliću, Marku Dominkoviću, Josi Nediću, Marku Baotiću, Marku Blažanoviću, Mati i Anti Živkoviću i Stjepi Đuriću.

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili kazneno djelo za koje se terete te je u odnosu na sve osumnjičene odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega te osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak te osobito okolnosti koje ukazuju da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, sudionike ili prikrivače, priopćeno je iz Suda BiH.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Jeli im ovo sredio Veleposlanik RH-ke u BiH-ni. Tugo moja što nam rade bošnjaci i njihova razrađena mašinerija,politika,sud,tužilaštvo,policija svi djeluju tko jedan.Hrvati će postati nacionalna ,manjina milom ili silom,to je zacrtano u Sarajevu i na toj tezi i projektu rade sve bošnjačke stranke i političari od Bakira,Nikšića,Reufa,Sefera,Komšića,Suljagića,ĐŽafirovića itd.Nevladine organizacije,mediji Federalni i državni im isto pomažu zdušno u tome.Naši bi nešto pregovarali,dogovarali,nudili a ovi samo žestoko djeluju i gaze sve što ima prefiks hrvatskog…

  • Bas me zanima kad ce balije odgovarati za pokolje u doljanima.grabovici.uzdolu itd. …nikad kad je sve u ladicama a nas covic i njegovi jataci sute jer je njima dobro

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.