Austrija: Maloljetnik iz BiH organizirao bandu, tukao učenike i iznuđivao novac – Jabuka.tv

Austrija: Maloljetnik iz BiH organizirao bandu, tukao učenike i iznuđivao novac

Austrijska policija uhitila je 14-godišnjaka podrijetlom iz Bosne i Hercegovine zbog sumnje da je zapovijedao “bandom” tinejdžera koja se bavila iznudama i reketiranjem. Osim toga, tinejdžer se sumnjiči za nanošenje tjelesnih ozljeda vršnjacima, kao i pokušaj pljačke.

Kako piše “Kronen Zeitung”, ovaj dječak je “terorizirao” cijeli grad Asten u regiji Gornja Austrija.

Obično je za žrtve birao slabije od sebe kojima bi prijetio batinama, iznuđivao novac, naplaćivao reket nudeći zaštitu gasnim pištoljem. Mališanima, koji su ga morali poslušati iz straha, otimao je džeparac u iznosu i od po nekoliko stotina eura.

Austrijski mediji i istražitelji 14-godišnjaka opisuju kao “hodajuću bombu“. U WC-u Politehničke škole pretukao je učenika koji je navodno uvrijedio jednu djevojčicu također rodom iz Bosne i Hercegovine, prenose Nezavisne.com

Zbog ovoga incidenta izbačen je iz škole, ali je vraćen nakon što je uplašena žrtva odbila imenovati ga kao počinitelja. Ali, policija je pronašla video na mobilnom telefonu jer je mladi nasilnik, navodno, snimao cijeli događaj.

Na željezničkoj stanici u Linzu pretukao je do nesvijesti dvojicu dječaka koji su njegovo ponašanje ocijenili “glupim”.

Kako se dalje navodi, četrnaestogodišnjak je bio na čelu šesteročlane maloljetničke bande kojoj se pripisuje 40 krađa, pri čemu su mu asistenti i vozači bila dvojica osamnaestogodišnjaka.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.