Asteroid iznenadio astronome i gotovo udario u Zemlju

Tijekom godina svi smo se šalili na račun “kraja svijeta”, no tek su rijetki znali da se zaista moglo dogoditi prije nekoliko dana.

Naime, asteroid tri do šest puta veći od onog koji je prije pet godina eksplodirao iznad Rusije, “prišuljao” se Zemlji i u potpunosti iznenadio astronome koji su imali samo nekoliko sati da izračunaju njegovu putanju i saznaju hoće li udariti u Zemlju i gdje.

Unatoč svim naporima koje međunarodna znanstvena zajednica ulaže kako bi na vrijeme primijetila i pratila sve svemirske objekte koji se približe Zemlji, ovaj se asteroid nazvan 2018 GE3 nekako “sakrio” i došao veoma blizu.

Da je ušao u Zemljinu atmosferu, asteroid bi se, ovisno o njegovom sastavu i stvarnoj veličini, vjerojatno raspao i izgorio. No, uvijek postoji šansa da se njegovi dijelovi probiju kroz atmosferu od Zemljine površine.

Iako i u tom slučaju vjerojatno ne bi “obrisao ljudsku vrstu s lica Zemlje”, već izazvao materijalnu štetu (a možda i samo štetu u okolišu, ovisno o tome gdje bi pao), nije ugodno znati da nam je prijetio tako veliki svemirski objekt, a da nitko od nas toga nije bio svjestan.

Na kraju je asteroid veličine 50 do 100 metara prošao pored Zemlje na udaljenosti od 192 tisuće kilometara. Iako se ta udaljenost čini velikom, zapravo je to samo otprilike polovica udaljenosti do Mjeseca, piše Zimo.co.

Ovaj smo put prošli bez ikakvih posljedica, no astronomi diljem svijeta uvjereni su kako je samo pitanje vremena kad će nekakav veliki asteroid krenuti direktno na Zemlju.

(www.jabuka.tv) 3 komentara

  • Lakok je za ovaj asteroid, ašto sa onim kada Vođu organizirane skupine koja je krala aute po Mostaru i imala svoje ekipe koje su to odrađivali vi danas nazivate “bivši zapovjednik Zbornog područja HVO-a” koje mu je dodijelila partija kao svom “terenskom radniku”. Trebali smo ga onda dati strijeljhati javno pred vojnicima kao što je tada predlagao jedan od ondašnjih zapovijednika, a danas hrvatski general”, do ovoga i ovakvih rasprava vjerojatno danas ne bi ni dolazilo, jer sve intelektualne snage su upregnute u prikrivanje kriminalnih radnji mnogih danas vodećih “branitelja” i peglanje njihova lika i djela,a kao i lika i djela njihova “velikoga vođe”, umjesto da su upregnuta u probleme današnjice, i opet ponavljam do kojih ne bi niti došlo da se stvarne branitelje honoriralo za njihov doprinos, umjesto što se to uradilo sa “vojskom” adezenjarske stranke koja je rat provela od raznih podruma, pozadini, radnoj obvezi do minhen bojne. Ne bismo imali niti tzv. “zaboravljene branitelje” ma koliko ih vodeći mainstream mediji i tzv. stožerna stranka omalovažavala i opanjkavala, jer se radi o ljudima koji su rat proveli po rovovima i o ljudima koje je mimoišla dobra partijska ruka dodjela raznih povlastica u vidu lažnih invalidnina, lažnih odličja, nezasluženih zapovijednih dužnosti do nezasluženih povlaštenih umirovljenja i ostalih partijskih sinekura i mi bi danas trebali plakati za ovima koji su to izgubili i potrošiti sve resurse da se kriminalne radnje prikrivaju, umjesto da razotkrijemo sve i učinjene nepravde ispravimo. Znam da na ovim prostorima važi jedino Rojsovo načelo: “Tko je jamio, jamio” gdje je i on imao velikog udjela dijeleći iz gepeka svoga mercedesa povlastice, odličja, činove, pištolje, a jedinica kojom je zapovijedao i dan danas se bori sudskim potem za učinjene propuste i nepravde. Znam da se “Kriva Drina” nikada neće ispraviti i da nema pravde u Hrvata od nepravdi u vojnim strukturama, privatizaciji, ratnom profiterstvu, poremećenim ljudskim, moralnim i vjerskim načelima, da nema uzora izuzev €, da nema više časti, morala, riječi, ljudstva, da se sve svelo na kurvaluk, prijevare, pljačke partijskog tipa “druže snađi se”. Korupcija izgriza ovo društvo i ovaj narod gore i brže nego rđa izgriza željezo i ono malo zdravih snaga koje nisu prodale dušu Partiji, pa slijedom toga niti uživaju partijske sinekure, šalju svoju djecu u tuđi svijet da svoju sreću, svoje obitelji traže, formiraju i izgrađuju u tuđem svijetu koji nam je pravedniji i prihvatljiviji od našega rođenog ognjišta koje se prema nama ponaša gore od najgore maćehe i poruka ovim profesionalnim partijskim narikačama je: “nemojte više liti krokodilske suze”.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.