Trump proturječi sam sebi u vezi sa smjenom Comeya

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u srijedu da nije smijenio Jamesa Comeya “zbog lažne istrage o Rusiji”, šro je suprotno njegovoj izjavi iz 2017. da je upravo zbog toga prošle godine smijenio bivšeg direktora FBI-a.

Trump je otpustio Comeya u svibnju 2017.,  što je vodilo otvaranju posebne istrage ministarstva pravosuđa o navodnom miješanju Rusije u predsjedničke izbore u SAD-u 2016.

Predsjednik, koji niječe dosluh s Moskvom, u srijedu je objavio tvit u kojem govori o “ljigavom Jamesu Comeyu” i tvrdi da “nije smijenjen zbog lažne istrage o Rusiji”. Pojedinosti nije naveo.

Dva dana nakon smjene bivšeg prvog čovjeka savezne policije, Trump je o razlozima smjene govorio u intervjuu televiziji NBC.

U stvari, kada sam to odlučio učiniti, rekao sam si: ‘Znaš, ta stvar s Trumpom i Rusijom je izmišljena priča‘, rekao je tada Trump. “To je izgovor demokratima za gubitak izbora koje su trebali dobiti”.

Predsjednikovi posljednji komentari dolaze u vrijeme dok Comey promovira svoju knjigu “Viša lojalnost: Istina, laži i vodstvo”, u kojoj govori o predsjednika za kojega je kratko radio da “nije sklon istini”, da ga “pokreće ego” i da “traži osobnu lojalnost”.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.