Policajac FUP-a teže ozlijeđen u prosvjedima razvojačenih branitelja

Policijski službenik Federalne uprave policije (FUP) teže je ozlijeđen 17. travnja, tijekom prosvjeda ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH, priopćeno je danas iz FUP-a.

FUP, u cilju objektivnog informiranja javnosti, obavještava da je, prilikom izvršavanja redovitih poslova i zadataka iz nadležnosti FUP-a, a koji se odnose na zaštitu štićenog objekta Parlamenta FBiH u Sarajevu, jučer oko 17.45 sati za vrijeme zasjedanja Zastupničkog doma Parlamenta FBiH došlo do pokušaja nasilnog ulaska u zgradu Parlamenta FBiH od jednog broja osoba koje su sudjelovale na prosvjedima ispred zgrade Parlamenta FBiH.

Iz FUP-a, nadalje, ističu da je u tim okolnostima D.H. (1968.) iz Zenice fizički napao policijske službenike neposredno na ulazu u objekat Parlamenta FBiH, te da je tom prilikom nanio teže tjelesne ozljede načelniku Sektora uniformirane policije FUP-a, kojem je ukazana liječnička pomoć na Klinici uregentne medicine UKC Sarajevo.

Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, policijski službenici MUP-a Sarajevske županije uhitili su D.H. (1968.) iz Zenice, protiv kojeg je nakon kriminalističke obrade podnijeto Izvješće o počinjenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu Sarajevske županije, navodi se u priopćenju iz FUP-a.

Kako se dalje navodi, osoba D.H. je evidentirana kao višestruki povratnik u vršenju kaznenih djela – nasilničko ponašanje, izazivanje opće opasnosti pucanjem iz vatrenog oružja, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a 2013. godine zbog većeg broja izvršenih kaznenih djela D. H. je bio predmetom kriminalističke obrade FUP-a.

iz FUP-a je priopćeno da njihova Specijalna policijska jedinica 17. travnja nije uopće bila angažirana u okviru osiguranja, niti je vršila bilo kakve aktivnosti u vezi s istim.

(Fena)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.