Asfaltirana cesta prema brdu Križevac

Jučer je u Miletni, naselju u međugorskoj župi, koje pripada ljubuškoj općini asfaltiran cestovni pravac koji se proteže od mosta do podnožja poznatog međugorskog brda Križevca.

Ovim radovima konačno se do ovoga poznatog brda, Križevca, na kojem su župljani 1934. godine sagradili visoki armirano-betonski križ visok 8,56 metara, može doći kružnim tokom. Brdo Križevac mjesto je koje posjećuju iz dana u dan hodočasnici iz cijelog svijeta. Na asfaltiranje ove dionice ceste čekalo se godinama. Mještani Miletine su dva puta sami proširivali ovu cestovnu dionicu. Najprije je širina iznosila samo tri metra. No, ta priča je već za povijest.

Vrijedan projekt

Naime, “Putovi Grude” su u četvrtak asfaltirali ovu cestovnu dionicu širine šest metara, a koja će imati veliku ulogu za hodočasnike koji svakodnevno i preko Miletine stižu u Međugorje i tamošnje svetište Kraljice mira. Cestu je financirala općina Ljubuški na čelu s načelnikom Nevenkom Barbarićem. Ti radovi vezani uz glavnu dionicu dugu oko 700 metara stajali su oko 90 tisuća konvertibilnih maraka. S osam tisuća maraka radove je potpomogla i Mjesna zajednica Međugorje. U isto vrijeme asfaltiran je i cestovni pravac u zaselku Buntići u vrijednosti 15.000 konvertibilnih maraka, njegovo financiranje su pomogli “dobri“ ljudi, kako nam je kazao predsjednik Mjesne zajednice Miletina Željko Dragičević.

Pučka fešta

Ovom prigodom priređena je i prava pučka fešta i veselica u poznatom restoranu “Kod Bece“. Pečenja je bilo u izobilju, a fešta nije mogla proteći bez poznatog vina ovdašnjih poznatih vinara Pere Buntića, Stankele Vasilja i Mate Dide Vasilja. Inače, Miletina se nalazi u ljubuškoj općini u njezinome južnom dijelu i važna je prometnica u Hercegovini, u Zapadnohercegovačkoj županiji. Naime, samo tri kilometra od Miletine prolazi trasa autoceste na koridoru Vc i stoga su nedaleko od ovoga mjesta i svojevrsna vrata jugoistočne Europe.

(Večernji list)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.