Apsurdi u BiH: Nakon što je rodila proglasili je muškarcem, pa saznala da je udana za brata

Nakon što je u zeničkoj bolnici rodila mrtvo dijete što ju je u potpunosti shrvalo, Begzada Dada Avdić iz Zenice doživjela je još jedan šok vidjevši otpusno pismo koje je dobila na izlasku iz bolnice.

U pismu je, naime, pisalo kako je ona muškarac. – Doživjela sam ogromni šok i nevjericu s obzirom na to da se radi o specifičnom odjelu, porođaju koji je, nažalost, prošao s mrtvorođenom bebom, da bi na kraju cijele priče, u teškim životnim trenucima, još vidjela da sam i muško – ispričala je ona za Dnevni avaz.

Nakon toga, ponovno je postala žrtva sustava i to u rujnu prošle godine kada je kontaktirala Matični ured u Zavidovićima zbog potvrde o bračnom statusu.

– Tada je uslijedio novi šok. Kazali su mi da sam već udata, odnosno oženjena za vlastitog brata, i to već šest godina – priča ona. Kako nije vjerovala u to što čuje, otišla je provjeriti što se događa, a u matičnom uredu tada su joj objasnili kako je došlo do pogreške koju je napravila starija zaposlenica te su joj se opravdali uz ‘događa se’.

No, niti tu priči nije kraj. – Nedavno sam dobila poziv iz Policijske uprave Novi Grad Sarajevo. Kažu da sam izvjesni Selver koji nosi oružje i za kojim traga policija – tvrdi Begzada. Zbog ovih apsurda svoju je priču odlučila podijeliti s javnosti u nadi da joj se ovakve stvari više neće događati.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.