Hrvatska izgubila na peterce od Italije i ostala bez finala Svjetske vaterpolske lige | Jabuka.tv

Hrvatska izgubila na peterce od Italije i ostala bez finala Svjetske vaterpolske lige

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izgubila je nakon izvođenja peteraca polufinalni dvoboj FINA Svjetske lige u ruskoj Ruzi od Italije 9:7 (6:6  (1:1, 2:3, 2:1, 1:1)).

Nakon regularnog vremena bilo je 6:6, a onda su katastrofalno s pet metara pucali Joković, Vukičević i Garcia, samo je tragičar Anđelo Šetka, koji je skrivio talijansko izjednačenje u završnici utakmice, bio precizan.  S druge strane, svi talijanski izvođači bili su koncentrirani i preciznim udarcima su prevarili hrvatskog vratara, javlja HTV.

Uoči posljednje četvrtine bilo je 5:5, a onda je početkom zadnje dionice Buljubašić iz svog prvog udarca na gol zabio za 6:5. Talijani su nas morali loviti, a vrata je zaključao sjajni Bijač, pa se samo 30 sekundi prije kraja, kad smo imali vodstvo 6:5 i napad, činilo da je pobjeda na milimetar udaljena.

No tada je dvostruki strijelac Anđelo Šetka prvo izgubio loptu, a potom i skrivio prekršaj za petarac. Kazneni udarac je 21 sekundu prije kraja iskoristio talijanski kapetan Pietro Figlioli, a vremena je bilo premalo da Hrvatska još jednim golom riješi pitanje pobjednika bez petaraca.

Hrvatsku je s tri gola, od čega jedan iz ruleta peteraca, predvodio Anđelo Šetka, a po pogodak su zabili Lončar, Vukičević, Fatović i Buljubašić. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Figlioli i Gallo sa po dva pogotka.

Italija se treći put plasirala u finale, a još nije slavila u ovom natjecanju, dok će Hrvatska peti put igrati za broncu, a do sada je dva puta bila treća.

U drugom polufinalnom susretu sastaju se branitelj naslova Srbija i SAD.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: