Apple više nije vodeći proizvođač telefona

Samsung Electronics vratio je vodeću poziciju u globalnoj prodaji pametnih telefona.

Podsjećamo, Apple je zauzeo globalno prvo mjesto u prodaji pametnih telefona u rujnu 2023. godine, a kasnija analiza čitave godine potvrdila je njegovu poziciju.

Međutim, prema Korea Timesu, Samsung je sada ponovno na tronu. Na osnovu podataka za veljaču 2024. godine, publikacija izvještava da je Samsung ostvario 20 posto udjela na globalnom tržištu.

U istom mjesecu Apple je zauzeo 18 posto tržišta. Prodao je 17,41 milijun iPhonea, dok je Samsung prodao 19,69 milijuna svojih pametnih telefona, piše B92.

Imate li neki od ovih Appleovih telefona? Vrijeme je za promjenu

Ali, kako navodi Apple Insider, ni Samsung ni Apple zapravo se ne mogu pohvaliti da su broj jedan, barem ne predugo, s obzirom na to da se na toj poziciji često mijenjaju. Te izmjene su uglavnom povezane s lansiranjem novih uređaja, koji, logično, potiču skokove u prodaji.

Appleovo zauzimanje prvog mjesta bilo je zbog iPhonea 15, a onda je došla Samsungova Galaxy S24 serija.

Tako je Appleovo zauzimanje prvog mjesta u rujnu 2023. bilo zbog lansiranja iPhone 15 serije, a Samsung je u veljači pobijedio zbog lansiranja najnovije Galaxy S24 serije. Korea Times izvještava da je Samsung do sada prodao 6,53 milijuna Galaxy S24 telefona globalno.

Ovih 10 mobitela se najviše kupovalo u prošloj godini

Appleovo preuzimanje prve pozicije tijekom čitave 2023. godine može, doduše, biti značajnije. Naime, tijekom cijele godine Samsung obično ima prednost nad Appleom jer prodaje mnogo više različitih modela pametnih telefona različitih cjenovnih razina.

Ali, ukupno gledajući, prodaja pametnih telefona je u padu širom svijeta, a posebno u Kini. Apple je i dalje bio na vrhu ljestvice u Japanu, prema najnovijim podacima iz ožujka ove godine, ali to tržište se također smanjilo.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.