Prisegnulo 30 mlađih inspektora MUP-a HNŽ

U ponedjeljak, 8. travnja, održana je prigodna svečanost na kojoj je 30 mlađih inspektora Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a prisegnulo da će se u svom radu pridržavati Ustava i zakona BiH, te da će sve obveze i dužnosti policijskog službenika vršiti savjesno i odgovorno.

Prisegu su dali pred ministrom unutarnjih poslova HNŽ-a Marijom Marićem i komesarom policije Robertom Perićem, a u nazočnosti glavnih inspektora MUP-a HNŽ-a, uzvanika iz sektora sigurnosti, te rodbine i prijatelja.

S današnjim činom započinje novo razdoblje u vašem životu. Danas postajete policijski službenici HNŽ-a, ulazite u veliku, novu policijsku obitelj i postajete dio sigurnosnog sustava naše županije. Očekuju vas složeni i zahtjevni poslovi i zadaci policijskog službenika – časne profesije ili bolje reći poziva, kazao je obraćajući se mladim kolegama komesar Perić ističući kako su sigurnosni izazovi današnjice, od lokalne do globalne razine, veoma složeni, zbog čega moraju biti spremni na cjeloživotno učenje.

Morate biti spremni prihvaćati sve profesionalne izazove kako biste mogli napredovati i stjecati potrebno iskustvo u vašim policijskim karijerama. U svom radu budite svjesni i odgovorni. Neka vaša kolegijalnost u radnoj sredini bude na visokoj razini, a odnos prema građanima na najvišem stupnju profesionalnosti.

Kao policijskim službenicima, zakon nam dodjeljuje određenu vrstu autoriteta, ali i veliku odgovornost. Upravo ta odgovornost treba biti vodilja u vašim karijerama, jer prihvatiti policijski poziv znači biti u službi i zašiti drugih. Želim vam mnogo sreće i uspjeha na novom putu, te da s ponosnom nosite svoju uniformu, zaključio je komesar Perić.

Foto: Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova

Pozdravivši sve nazočne, ministar Marić je kazao da je danas novi početak za MUP HNŽ-a koji se suočava s problemima deficita kadrova.

Policija, kao stup sigurnosti naše županije i države, neprekidno podupire njihove temelje kroz svakodnevno bezrezervno davanje policijskih službenika po svim linijama rada, bilo da je riječ o kriminalitetu, javnom redu i miru, sigurnosti prometa ili sve izazovnijim migrantskim kretanjima, kazao je ministar Marić naglašavajući kako će predstojeće 2-3 godine biti sigurno među najizazovnijim i najzahtjevnijim u novijoj povijesti tog MUP-a, kada će se od svih zahtijevati da u prevladavanju nagomilanih problema daju maksimalan doprinos.

Na menadžmentu MUP-a je da pojačamo naše redove, materijalno tehničku opremljenost, a na vama potpuna posvećenost struci i služenju našoj županiji. Obitelj MUP-a prima vas s radošću i velikim iščekivanjem. Danas je dan koji svi slavimo kako i dolikuje, ali već sutra budite pripravni na maksimalni radni angažman i rad kroz koji ćete oživotvoriti svoj poziv.

U budućnost, u kojoj nas neizostavno očekuju brojni sigurnosni izazovi, krećemo zajedno kao obitelj, beskompromisno u skladu s pravilima struke, zdravim razumom i vrućim srcem. Usuđujem se ovaj dan, kada s ponosom našoj županiji predajemo 30 visokoobrazovanih i osposobljenih mladih ljudi, nazvati prvim danom novog proljeća našega MUP-a, zaključio je ministar Marić.

Podsjetimo, 30 mlađih inspektora koji su u ponedjeljak prisegnuli, temeljnu policijsku obuku II. razine su pohađali u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova. To je nakon 2017. godine prva kadrovska popuna MUP HNŽ, budući zbog neimenovanja komesara policije nije bilo mogućnosti popune radnih mjesta u razdoblju od 2018. do 2022. godine.

Drugi ciklus procesa popune u redovima policije ovog MUP-a očekuje se koncem ljeta, kada će temeljnu obuku završiti kadeti koji se za čin policajca školuju na Policijskoj akademiji u Sarajevu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.