Ovih 10 mobitela se najviše kupovalo u prošloj godini

Prema ranijim izvještajima, kompanija Apple nakon 13 godina dominacije Samsunga postala je vodeći proizvođač telefona na svijetu.

Najnoviji izvještaj Canalysa donosi nam listu Top 10 najprodavanijih pametnih telefona u 2023. godini. Očekivano, Apple i tu dominira.

Ono što je zanimljivo je činjenica da se na listi Top 10 najprodavanijih telefona na svijetu nalaze samo telefoni kompanija Apple i Samsung.

Tako je prvo mjesto zauzeo iPhone 14 Pro Max, koji je, dakle, bio najprodavaniji telefon prošle godine. Ovaj je uređaj isporučen u 34 milijuna primjeraka, a u stopu ga prati iPhone 15 Pro Max, koji je isporučen u 33 milijuna primjeraka.

Ovo je odličan rezultat za iPhone 15 Pro Max, koji je predstavljen na jesen prošle godine, tako da je praktično telefon u prodaji bio četvrtinu godine. Na trećem mjestu našao se još jedan model iz iPhone 14 serije i to obično iPhone 14 sa brojem od 29 milijuna isporuka.

Na listi Top 10 najprodavanijih telefona na svijetu nalaze samo telefoni kompanija Apple i Samsung (Foto: Canalys)

Četvrti je bio iPhone 14 Pro također sa 29 milijuna isporuka, dok je peto mjesto zauzeo iPhone 13 sa 23 milijuna isporuka.

Dakle, prvih 5 na listi su Appleovi uređaji. Niz Appleovih uređaja prekida jeftini Samsung Galaxy A14 4G koji je isporučen u 21 milijun primjeraka.

Nakon njega, na sedmom mjestu našao se iPhone 15 Pro, koji je također isporučen u 21 milijun primjeraka. Poslije njega, na osmom i devetom mjestu našla su se još dva Samsungova telefona – Samsung Galaxy A54 5G i Samsung Galaxy A14 5G, koji su isporučeni u 20, odnosno 19 milijuna primjeraka.

Listu od Top 10 zatvara iPhone 15 koji je isporučen u 17 milijuna primjeraka, prenosi Bajtbox.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.