Ante Suton: Ako se to dogodi, takve lakrdije još nije bilo u košarci

Dogovor tijekom sezone je bio jasan: Nakon Lige 6 će se igrati Final Four koji se igra u Laktašima (kod prvoplasirane momčadi).

Ipak, od šest klubova u Ligi 6, njih pet je poslalo dopis da se ne odigra Final Four čime bi najviše izgubio HKK Široki koji preko završnog turnira može izboriti 3. mjesto, odnosno plasman u Drugu ABA ligu.

Široki trenutno drži 4. mjesto, a nade za Drugu ABA ligu mogu narušiti čelni ljudi KS BiH.

Predsjednik Nadzornog odbora HKK Široki Ante Suton, dugogodišnji košarkaški djelatnik i igrač, prokomentirao je za portal BHbasket inicijativu, odnosno dopis pet klubova upućenih KS BiH, da se ne igra zakazani Final-four.

Moram kazati da smo kroz ove godine prošli put toga. Ako je ova inicijativa konačna takve lakrdije nije bilo u košarci. Ne vodi se računa o regularnosti samog natjecanja. Ako je nešto dogovoreno na sastanku UO onda se ne može mijenjati. Ne vidim razloga da sad nekima ne odgovara da se Liga BiH igra još tri dana, rekao je Suton i nastavio:

Ideja je bila final-four. Liga bi se završila na jedan normalan način. Mislim da KS BiH na sebe navlači nešto što mu nije potrebno, stvarno ne vidim razlog. Isto bi govorio da je Široki na drugoj poziciji. Sigurno je da ćemo i u ovom slučaju vidjeti što je naš sljedeći potez na ovo jer svi mi znamo što je Široki u košarci. Mi nećemo propasti bez obzira kakva odluka bila, jer radimo u interesu košarke. Ne mogu razumjeti Savez da klubovi odlučuju naknadno, da klubovi odlučuju hoće li ili neće nešto, rekao je Suton.

Cijeli razgovor poslušajte u prilogu.

Jelčić: Široki samo poštuje propise, prozivati naš klub je uistinu nekorektno

(www.jabuka.tv)

11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.