Jelčić: Široki samo poštuje propise, prozivati naš klub je uistinu nekorektno

Povodom istupa pojedinih dužnosnika iz klubova o završnici Prvenstva BiH za sezonu 2020/21. oglasio se predsjednik HKK Široki Igor Jelčić putem priopćenja.

Prenosimo ga u cijelosti.

Svjedoci smo zadnjih dana istupa pojedinih klupskih čelnika o završnici državnog prvenstva u kojima su protiv odigravanja završnog turnira Final foura u Laktašima, a za to prozivaju naš klub, kako smo mi jedini za igranje tog turnira.

Gospodo, DA, mi jesmo za odigravanje završnog turnira Final foura, jesmo jer je takvu odluku donio UO KS BiH. Jesmo i zato što nam je to prilika da popravimo svoj ovogodišnji plasman i probamo doći do bolje pozicije tj. do pozicije koja bi nam osigurala izravan plasman u ABA 2 ligu.

Što je u našem stavu sporno, to što poštujemo odluku UO KS BIH i što želimo bolji plasman?

Prije početka Lige za prvaka svi smo obaviješteni da se igra 10 kola Lige za prvaka, a nakon toga Final four. Odluku je donijelo devet članova UO KS BIH. Tada nitko nije bio protiv toga. Sad se naš klub proziva da je samo njemu interes da se igra završnica tobože zbog popravljanja plasmana. Prije početka prvenstva nitko od nas nije znao kako će biti plasiran, pa ni mi. Ja Vas pitam Gospodo, što da ste Vi završili četvrti nakon lige 6, bili i tada tražili da se liga prekine? Ja znam da ne bi.

S druge strane potpuno razumijemo situaciju u kojoj su se našli naši sportski prijatelji KK Igokea i OKK Spars zbog nastupima u završnicama ABA lige, te zbog svakodnevnog igranja odgođenih utakmica Lige za prvaka. Naš klub je najmanje za to kriv, mi smo se trudili uskladiti s njima termine, kako bi im bar malo olakšali situaciju.

Prihvatili smo odluku da se prvenstvo igra do kraja kako je UO KSBiH i odlučio. KS BiH propisuje pravila natjecanja, a ne mi klubovi. Mijenjati pravila tri dana prije kraja natjecanja i odustati od istih uistinu nema smisla. Neodigravanjem završnice prvenstva natjecanje bi izgubilo svaki dignitet.

Prozivati naš klub da se samo njemu igra Final four uistinu je nekorektno, pogotovo od klubova koji se nisu ni plasirali na završno natjecanje. Nitko nema pravo oduzimati nam priliku da se izborimo za ostvarenje svojih sportskih ciljeva isključivo na terenu. Ako u tome i ne uspijemo, našim sportskim suparnicima ćemo čestitati.

Vidimo se na Final four-u, siguran sam u to da će sve ekipe doći, priopćeno je iz kluba s Pecare.

Ante Suton: Ako se to dogodi, takve lakrdije još nije bilo u košarci

(www.jabuka.tv)


12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.