Alen Babić u borbi karijere osvojio WBC pojas

Ponajbolji hrvatski boksač Alen Babić došao je do prvog pojasa u svojoj karijeri. ”Savage” je jednoglasnom sudačkom odlukom (97-91 x2, 95-93) savladao Poljaka Adama Balskog, nakon 10 rundi pravog rata.

Babić je upisao 11. pobjedu u profesionalnoj karijeri i oktirio se WBC-ovom (Silver) titulom prvaka u ”bridger kategoriji”.

Najveći meč dosadašnje profesionalne karijere čekao je Babića u londonskoj O2 Areni, a može se reći kako je ”Savage” uistinu i odradio meč karijere. Sjajnih 10 rundi pružili su Babić i Balski, a zasluženo je slavio naš boksač. Ipak, nije to bio nimalo lak zadatak za novog WBC-ovog (Silver) prvaka.

Babić je velikim dijelom kontrolirao meč i Balski se pretežno branio naslonjen na užad. Odlično je kondicijski pripremljen bio ”’Savage”, ali nonšalancija ga je mogla skupo koštati. Krajem devete runde Babić se opustio, počeo je spuštati ruke i opala mu je koncentracija. Balski ga je sa zvukom zvona za kraj runde pogodio strašnim desnim krošeom, a Babić je bio opako uzdrman.

Namirisao je Balski krv i poletno je ušao u posljednju dionicu ove borbe. Babić je ipak preživio njegove nalete i uspio je meč privesti kraju. Borci su borbu zatvorili na isti način kako su ju i otvorili – otvorenom i bespoštednom razmjenom, takozvanim ”brawlom”.

Suci su na kraju jednoglasno proglasili Babića pobjednikom, a svaka druga odluka bila bi pogrešna.

”Savage” je tako osvojio WBC-ov (SIlver) pojas i sada postaje obveznim izazivačem za titulu svjetskog prvaka u ”bridgerweight” kategoriji.

Oscar Rivas trebao bi biti njegov sljedeći protivnik, ali više o svemu tome saznat ćemo kad se slegnu dojmovi ovog meča.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.