Kinezi žele klonirati Mini i prodavat ga s električnim pogonom

U Kini je pokrenuta nova tvrtka fokusirana na proizvodnju električnih automobila, a u njenom planu je “kloniranje” klasičnog Minni Morrisa.

Car News China je objavio rendere kompaktnog električnog automobila koji kompanija Beijing Estech Technology želi proizvoditi i prodavati s električnim pogonom. Vjeruje se da ova kompanija ima financijsku podršku kompanija IAT Automobile Technology i Karlman King.

Detalja o kloniranom klasičnom Miniju nema osim nekoliko rendera na kojima se vidi klasični automobil s okruglim svjetlima, maglenkama i vjerojatno kromiranim branikom.

Ovi renderi pokazuju da će prvi električni automobil nove kompanije biti dvovratno električno vozilo s nešto dužim međuosovinskim rastojanjem u odnosu na Mini kako bi bilo dovoljno prostora u unutrašnjosti za četiri putnika.

Vidljiva je i antena retro izgleda, kao i klasični poklopac “rezervoara goriva” na vratima prtljažnika. Drugi detalji dizajna inspirirani Minijem uključuju okrugle bočne retrovizore, kromirane brisače i mali prtljažnik.

Tehničke specifikacije modela zasad nisu poznate, a spomenuti magazin piše da će baterija biti smještena u pod te da će električni motor pokretati prednje kotače.

Kinezi tako nastavljaju svoju “tradiciju kloniranja postojećih modela” jer smo ih u prošlosti već vidjeli nekoliko.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.