Adolf Hitler premoćno pobijedio na izborima u Namibiji: Ne zanima me svjetska dominacija

U Namibiji je izvjesni političar, nazvan po bivšem njemačkom čelniku Adolf Hitler, izabran za lokalnog vijećnika vladajuće stranke Swapo.

Adolf Hitler Uunona izabran je s 85 posto glasova te je tako postao izbornim pobjedinkom u Ompundji, gradiću na krajnjem sjeveru zemlje.

Hitler je potvrdio da mu je otac dao ime po njemačkom nacističkom vođi te da vjerojatno nije bio svjestan njegove rasističke ideologije.

Hitler (54) je među popularnijim političarima u toj regiji zbog svoje čvrste pozicije aktivista protiv apartheida.

U razgovoru za njemački tabloid Bild, rekao je da nije bilo problema dok je odrastao s obzirom na to da je Adolf često ime u toj bivšoj njemačkoj koloniji.

Bilo mi je to sasvim normalno ime kad sam bio dijete. Tek kad sam odrastao, shvatio sam da je taj čovjek želio pokoriti cijeli svijet i ubio milijune Židova, rekao je za Bild.

Adolf ne koristi prezime Hitler u objavama na društvenim mrežama, ali ime ipak koristi u službenim dokumentima.

Na pitanje zašto nije promijenio ime, odgovorio je da je za to prekasno.

To ime stoji u svim službenim dokumentima, za to je prekasno, odgovorio je Bildu uz zaključak: Ne zanima me svjetska dominacija.

No kasnije je pronašao rješenje: u javnosti se predstavlja kao Adolf Uunona, ostavljajući Hitlera po strani. Njegova supruga također ga radije zove Adolf, kako bi uklonila svaku povezanost s najgorim zločincem 20. stoljeća.

(www.jabuka.tv) 

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.