Addiko Bank Sarajevo jedina banka u BiH s certifikatom Poslodavac Partner – Jabuka.tv

Addiko Bank Sarajevo jedina banka u BiH s certifikatom Poslodavac Partner

Addiko banka je nagrađena certifikatom Poslodavac Partner (CEP), te je tako postala prva banka nositeljica ovog certifikata u Bosni i Hercegovini.

CEP je prestižno priznanje koje konzultantska kuća SELECTIO od 2005. godine dodjeljuje onim kompanijama koje imaju izvrsne prakse upravljanja ljudskim resursima.

Višemjesečni proces certifikacije, koji uključuje neovisnu dubinsku analizu sustava upravljanja ljudskim resursima, Addiko banka je nedavno uspješno završila. Analizirano je pet velikih područja upravljanja ljudskim resursima – HR strategija, proces regrutiranja i selekcije, upravljanje učinkom, usavršavanje i razvoj te odnos prema zaposlenicima. Addiko banka je ostvarila visoke rezultate u svim ocjenjivanim područjima, a posebno se istaknula svojom kvalitetnom HR strategijom te inicijativama vezanim uz organizacijsku kulturu i brigu za zaposlenike.

Naši zaposlenici su najbitnija karika u našem poslovanju. Zahvaljujući njihovom angažmanu tijekom protekle četiri godine uspjeli smo napraviti snažnu transofrmaciju našeg poslovanja i u potpunosti promijenili pristup klijentima i tržištu. Ovo priznanje nam je značajno jer je neovisna, eksterna potvrda naših napora koje činimo u upravljanju ljudima, istakla je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Bank Sarajevo.

U Addiko banci je veliki fokus na kulturi rada u Banci, te je izrazito važno da se svi zaposlenici osjećaju ugodno i zadovoljno na svom radnom mjestu. Redovito se provode ispitivanja zadovoljstva i angažiranosti zaposlenika. Uprava Banke redovno obilazi sve regije u kojima Banka posluje te zaposlenicima izravno i potpuno otvoreno komunicira rezultate i informacije o strategiji Banke i budućim aktivnostima, dok se ujedno organizira i neformalno druženje gdje zaposlenici imaju priliku Upravi postaviti sva pitanja koja ih zanimaju. Također, u kompaniji postoji i program kojim se potiču sugestije zaposlenika za poboljšanje poslovanja, pri čemu se redovno nagrađuju najbolje ideje.

Kontinuirano radimo na osnaživanju dvosmjerne, otvorene i iskrene komunikacije obzirom da se samo na taj način zaposlenici u potpunosti identifikuju sa kompanijom i njenom strategijom. Promovišemo kulturu rada koja uspostavlja ravnotežu privatnog i poslovnog života zaposlenika, jer samo tom ravnotežom možemo imati zadovoljne zaposlenike, istaknula je Suzana Tihi-Babić, direktorica Odjela upravljanja ljudskim resursima u Addiko Bank Sarajevo te dodala da osim redovitih sistematskih pregleda i edukacije o zdravlju i dobrobiti, postoje i dodatne pogodnosti u vidu slobodnih dana za roditelje prvačića, obiteljski dan za djecu zaposlenika, te brojne druge pogodnosti za zaposlene.

Trenutno su 62 nositelja Certifikata u Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj.

Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta Poslodavacpartner.org.

*PR članak