9 pogrešaka u odabiru frizure koje vas čine starijima

Oh, taj osjećaj kada zagladite svoje mekanove pramenove kose i osjetite miris svog šampona, to su trenutci zena koje obožavamo. Kao i savršeno stilizirane kovrče ili pundža koja je neuredna baš onoliko koliko treba, kosa ravna bez ijednog nestašnog pramena ili rep toliko elegantan da želite zaboraviti da ste kosu ikada nosili puštenu.

Često, zaslijepljeni trendovima ili svojim toliko obožavanim stilom fizure, zaboravimo na jedan važan faktor – Je li nam naša frizura doda godine koje nemamo? Znamo da si sada postavljate pitanja poput onog imate li previše (ili premalo) volumena, je li vaša kosa prekratka (ili preduga). Nemojte se predugo pitati jer odgovore donosimo u detaljnom pregledu grešaka koje možda radite i kako ih instant popraviti.

#1 Preduga kosa

Dokazano je kako vas preduga kosa (točnije – sve duže od polovine leđa) može postariti. Riješenje, ukoliko ipak radije birate dugu kosu, je kreiranje dužine koja je ravna ili malo duža naprijed, a kraća natrag.  Ukoliko ste otvoreni za neke promjene, ošišajte svoju kosu na dužinu boba ili tek nekoliko centimetara ispod svoje brade.

#2 Pogrešan odabir dužine kose

Ovo vjerojatno spada u istu košaru vječne potrage zajedno sa savršenim crvenim ružem i savršenim grudnjakom, ali nije nemoguće pronaći idealnu dužinu kose. Uputite se u dublji razgovor sa svojim frizerom i vodite se onom: ” Ako vam je kosa tanja, birajte kraće frizure” i svakako izbjegavajte šiške koje su strogo ošišane, radije birajte one sa mekanom teksturom, jer upravo šiške mogu dati godinu, dvije ili više ako ih ne stilizirate na pravi način.

#3 Ne mijenjate svoj stil

Za mnoge stiliste, ovo je najveća pogreška koja će vas instant postariti.

Držeći se iste frizure desetljećima zaboravljate na sve trendove i napredak koji se našao u svijetu kreiranja frizura. Stoga, veoma je važno napredovati zajedno sa novim tehnikama.

#4 Pogrešan odabir boje za kosu

Stilisti su nam šapnuli kako su tamnije nijanse neprijatelji mladolikog izgleda. Naime, uvijek je pametnije, ne vodeći se previše trendovima, birati svjetlije i crvenije nijanse koje će biti u nekoliko nijansi kako bi osvježile vaš izgled. Uostalom, ovakve nijanse će puno bolje služiti svrsi sakrivanja sijedih vlasi i izrasta.

#5 Način na koji nosite razdjeljak

Da, i ovo je bitno. Takoreći, zaboravite na pravi razdjeljak, a i na onaj koji je previše na stranu. Najveću uslugu će vam napraviti onaj koji je pomalo nepravilan, piše Modamo.info.

#6 Previše volumena

Hm, volumen sigurno želite izbjeći jer on može postariti i mladu osobu.

Vodite se sjajnim retro frizurama drage nam Julie Roberts. Malo, ali ne previše – savršena mjera.

#7 Kosa koja vam pada na lice

Prečesto dopuštate da vam kosa beživotno pada niz lice, bez imalo volumena? Vrijeme je da to nestane, jer iako je pogrešno da imate previše volumena, ne imati ikakvog volumena, puno je gore.

#8 Smanjite s ukrasima u kosi

Iako se to činilo lako i zabavno kada ste bili mlađi, nekoliko ukosnica sa leptirićima itekako mogu dodati godine, koje nemate, vašem izgledu. Ako imate dugu kosu ili nestašne pramenove radije ih svežite u opušteni rep ili u elegantni rep sa strane. Ovako ćete dati taj klasični i dotjerani ugođaj i nikako nemojte birati alternativni visoki rep ili visoke pundže.

#9 Prekratka kosa

Upravo ona nerijetko može kreirati izgled koji vaše lice uokviruje poput kacige. Da, izbjegavajte prekratku frizuru.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.