6 navika zbog kojih se kosa brzo masti

Uzrok masnog vlasišta je prekomjerno lučenje sebuma, zaštitnog sloja vlasišta. Problem masne kose možete riješiti, a evo što radite krivo.

Pojedinim navikama, koje su navedene u nastavku, nesvjesno činite kosu masnom, a vjerojatno ste za to okrivili vrijeme ili loš šampon za kosu.

1. ​Kosu perete vrućom vodom

Teško bi bilo oprati kosu hladnom vodom, ali ako je često perete vrućom štetite tjemenu na način da ga isušujete pa žlijezdama “šaljete signal” da luče još masnoće. Za toplih dana može se izdržati mlaz hladne vode na tjemenu, a kad dođu hladni dani, pokušajte koristiti mlaku vodu.

Pranje kose svakog dana nije dobro rješenje

2. Kosu perete svakodnevno

Pohvalno je što pazite na higijenu, ali pranje kose svakog dana nije dobro rješenje jer tako isušujete tjeme pa će se kosa više mastiti.

3. Koristite puno regeneratora

Regenerator koristite pažljivo i zapamtite da ga nije potrebno nanositi i na tjeme. Malu količinu umasirajte na vrhove te isperite dobro mlakom vodom.

Previše regeneratora kosu čini masnom.

4. Previše preparata za uljepšavanje kose

Želite li postojanu frizuru, lak za kosu će u tome pomoći, baš kao i razni gelovi te pjene. Svi navedeni proizvodi u sebi sadrže razne kemikalije koje će, ako ih koristite prečesto, vašu kosu činiti masnom.

5. Niste dugo oprali četku

S vremenom se četka i češalj prljaju. Ako koristite isti češalj dugo vremena bez pranja, jasno je da će prljavština s njega prijeći na vašu kosu.

Ruke su prljave i često znojne pa sve što se nalazi na njima prenosite na kosu

6. Stalno dirate kosu

Ovo prestanite raditi, i to odmah! Ruke su prljave i često znojne pa sve što se nalazi na njima prenosite na vlas, što će u konačnici vašu kosu ostaviti masnom, piše Ordinacija.hr.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.