5 razloga koji će vas ohrabriti da spavate goli

Ne odvajate se od svojih pamučnih spavaćica, udobnih pamučnih majici i mekanih pidžamica? Ljeto je idealno vrijeme da skinite sve sa sebe i samopouzdano uživate u dobrobiti nagog spavanja

1. Emotivno povezivanje s partnerom

U kontaktu kože o kožu ispušta se hormon oksitocin koji smanjuje krvni tlak, ublažava posljedice stresa i potiče emotivnu povezanost među partnerima. Maženje među plahtama s partnerom odlično je za produbljivanje vaše veze, a moglo bi razbuditi i seksualne strasti, te dovesti do orgazma koji će vam zajamčiti ugodne snove.

2. Zdravlje seksualnih organa

Spavate li goli mogli biste smanjiti mogućnost od problema s infekcijama spolnog organa. Iako je određena količina bakterija poželjna u ovom dijelu tijela – pretjerana količina mogla bi naštetiti cjelokupnom zdravlju organizma. Infekcije se šire u vlažnim mjestima, pa je „provjetravanje“ poželjeno na svakodnevnoj bazi.

3. Uravnotežite kortizol

Teško ćete zaspati ako vam je vruće, a spavaćica vam se neugodno lijepi za leđa i noge. Visoka temperatura utjecat će i na mirnoću spavanja, te povisiti razine kortizola u tijelu. Previsoke razine ovog hormona rasta dodatno će uznemiriti vaše snove, povećati krvni tlak i smanjiti imunitet organizma.

4. Nedostatak sna jača apetit

Manjak kvalitetnog sna utjecat će na količinu energije s kojim ćete raspolagati sljedećega dana. Vaše će tijelo pokušati kompenzirati taj nedostatak kroz pojačanu potrebu za kaloričnom, masnom i slatkom hranom. Već i sami znate što će dogoditi s opsegom vaših bedara nakon toga, zar ne?

5. Mirnim snom do prekrasnog izgleda

Osam sati neprekinutog i mirnog sna odrazit će se i na vaš izgled. Umjesto tamnih podočnjaka i natečenog lica, ujutro će vas iznenaditi zaglađenija i sjajnija koža. Uravnotežena temperatura tijela pri spavanju održavat će u balansu i razine melatonina, koji utječe na mladolikost vašeg izgleda.

(Zadovoljna.hr)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.