5 dijetnih i fitness trendova koje možete prekrižiti

Diljem svijeta svakodnevno niču novi fitness i dijetni trendovi, a neki od njih se brzinom munje prošire i postanu hit. Od trenda izbacivanja ugljikohidrata pa do mita da ćete se od vježbanja samo razjačati. Doznajte pet trendova za koje stručnjaci kažu da ih slobodno možete zaboraviti.

1. Ako izbacite ugljikohidrate, smršavjet ćete – Potpuno izbacivanje ugljikohidrata često dovodi do pada energije, tromog mozga i sporijeg razmišljanja te probavnih smetnji i problema s kožom. Ugljikohidrati su potrebni vašem organizmu za normalno funkcioniranje. Naravno govorimo o složenim neprocesiranim ugljikohidratima poput amaranta, kvinoje, prosa, heljde, korjenastog povrća i grahorica. Ugljikohidrati nisu neprijatelj, procesirana hrana jest.

2. Od treninga snage nećete smršavjeti – Poznat je mit koji govori da ćete se od treninga snage samo razjačati. Apsolutno netočno jer će trening snage oblikovati vaše mišiće i tonirati ih, a i treninzi snage odlični su za sagorijevanje kalorija i ubrzanje metabolizma.

3. Udebljat ćete se ako jedete masnoće – Masti imaju važnu ulogu u našem tijelu, one štite naše vitalne organe, pomažu u kontroli imunološkog sustava i čine našu kožu mekom i podatnom. Konzumirajte zdrave masnoće koje se prirodno nalaze u hrani poput onih u avokadu ili kokosovu ulju.

4. Žumanjci su nezdravi – Mnogo godina žumanjci su na listi nepoželjnih zbog opasnosti od kolesterola, ali oni sami po sebi nisu loši ako ih konzumirate u normalnim količinama i ako nemate problema s masnoćom u krvi. Sadrže veliku količinu vitamina B.

5. Ne jedite iza sedam sati navečer – Ovo je potpuno netočan mit jer svi imamo drugačiji dnevni raspored i u ne ustajemo niti jedemo u isto vrijeme pa samim time ne možemo svi imati zadnji obrok u danu istovremeno kada i drugi. Najvažnije pravilo za zdrave životne navike je da pazite da vrijeme između doručka i večere ne prijeđe 12 sati.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.