21-godišnjak uhićen zbog napada na suce utakmice Velež-Borac

Tijekom srijede MUP HNŽ-a je priveo jednu osobu koja se sumnjiči da je sudjelovala u napadu na suce kod Jablanice kada je zapaljen automobil Sabrije Topalovića, a on i njegove kolege su fizički napadnute.

U 7:15 sati, djelatnici MUP-a HNŽ lišili su slobode F.L. (2000) iz Domanovića, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD “Nasilničko ponašanje” na prostoru PU Konjic.

F.L. je zadržan u prostorijama za zadržavanje PU Čapljina, a u 11:00 sati predat je policijskim službenicima PU Konjic na daljnje postupanje, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

Iz MUP-a HNŽ nastavljaju raditi na ovome predmetu i očekuju kako će uskoro biti privedeni svi napadači na dužnosnike Nogometnog saveza BiH.

Podsjetimo, nedavna utakmica 9. kola Premijer lige BiH FK Velež – FK Borac prekinuta je nakon što navijači Veleža utrčali u teren. No, tu nije bio kraj cijeloj priči, jer su malo prije ponoći na magistralnoj cesti M-17 u tunelu Lendava nedaleko od Jablanice četiri nepoznate osobe s vozilom “Golf V” izvršili presretanje vozila ” Mercedes” u vlasništvu glavnoga suca susreta Sabrije Topalovića s kojim su se u tome trenutku nalazila dvije službene osobe s utakmice, pomoćnik Admir Šehović i supervizor suđenja Adnan Alispahić.

Prekinuta utakmica Veleža i Borca, navijači domaćih utrčali u teren

Napadači su palicama i metalnim šipkama razbili stakla nakon čega su ubacili baklju u vozilo koje se nakon toga zapalilo. U napadu je tjelesne ozljede zadobio Alispahić kojemu je pomoć ukazana u Domu zdravlja u Jablanici.

Iz MUP-a HNŽ navode kako je za protekla 24 sata iz oblasti spriječavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirano 12 prijava, od čega na području Mostara osam, na području Neuma tri i na području Konjica jedna.

Zapaljen automobil u kojemu se vozio sudac utakmice Velež-Borac

Iz oblasti javnog reda i mira registrirana su tri prekršaja, svi na području Mostara.

Zabilježene su i dvije prometne nesreće, od čega na području području Jablanice jedna i na području Čitluka jedna. Dvije su osobe zadobile lake tjelesne ozlijede, naveo je MUP HNŽ u dnevnom izvješću.

Novi detalji: Suci su se samovoljno isključili iz kolone

(www.jabuka.tv)