200 medicinara iz BiH želi u Njemačku

Na rujanski natječaj za posredovanje pri pronalaženju posla u SR Njemačkoj prijavilo se 200 zainteresiranih osoba medicinske struke, a posredovanje medicinskog osoblja se vrši u okviru njemačke razvojne suradnje kroz projekt Triple Win, koji provodi GIZ uime njemačke vlade, u suradnji sa Saveznom Agencijom za rad Njemačke i Agencijom za rad i zapošljavanje BiH.

Po podacima koordinatorice projekta Džejne Hurtić, od 200 prijavljenih na natječaj koji je zatvoren 14. rujna 2016., njih 170 je zadovoljilo zahtjeve za intervjue, koji su održani tijekom proteklog tjedna.

”Ono što sada slijedi su pripreme kandidata za njihov odlazak u Njemačku. U drugoj polovini listopada ćemo početi s besplatnim tečajevima njemačkog jezika, te stručnim seminarom. Paralelno s tim odvija se posredovanje njemačkim poslodavcima putem Savezne agencije za zapošljavanje”, rekla je Hurtić.

Kroz ovaj projekt od 2011. posao u struci medicinska sestra ili medicinski tehničar u Njemačkoj je pronašlo oko 400 osoba iz Bosne i Hercegovine, a taj broj je u stalnom porastu jer se proces posredovanja kontinuirano odvija.

Sve informacije o projektu posredovanja pri zapošljavanju (Triple Win) i tekućim natječajima, te uvjetima za prijavu, moguće je pronaći na web stranici Agencije za rad i zapošljavanje, priopćeno je.


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.