20 na 20: Ruski parlamentarac predlaže legalizaciju huliganizma

Igor Lebedev, inače političar koji sjedi u ruskom parlamentu, došao je na ideju kako izaći na kraj s huliganima koji prijete sigurnosti na nadolazećem Svjetskom prvenstvu 2018.

Naime, spomenuti predlaže da Rusija legalizira huliganizam i da on postane jednim od sportova u kojima će ljudi moći uživati. Već je i osmislio pravila koja naziva ‘draka’ ili ‘tučnjava’, a u kojima stoji kako bi se borbe odvijale s dvadesetoricom na svakoj strani. Oružje se ne bi smjelo koristiti, a tučnjave bi se održavale u velikim arenama. To bi, kako kaže, uvelike pomoglo u suzbijanju huliganizma na ulicama Rusije.

Kako stoji u službenom priopćenju na internetskoj stranici njegove stranke, Lebedev kaže kako bi se na ovaj način smanjila agresija navijača. Također je dodao kako bi ovo mogla biti i dobra lekcija Englezima koji se uglavnom opisuju kao jedni od lošijih ‘boraca’, pišu Sportske novosti.

Na proteklom Europskom prvenstvu u Francuskoj gotovo redovito je dolazilo do okršaja navijača, a jedan takav, onaj između Engleza i Rusa, Lebedev je prokomentirao na twitteru statusom – ‘bravo dečki, samo tako nastavite’.

Također valja napomenuti kako je Lebedev jedan od članova Ruskoga nogometnoga saveza i bliski prijatelj poznatoga ruskoga huligana Alexandera Shprygina koji je prošle godine deportiran iz Francuske.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.