15 stranaka dobilo zabranu sudjelovanja na izborima 2022. godine

Mario Karamatić
Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je na 76. sjednici održanoj 18.11.2021. godine zabranilo sudjelovanje na izborima sljedeće godine za 15 političkih stranaka, zbog nedostavljanja financijskih izvještaja za 2020. godinu.

Kako je priopćeno iz SIP-a, onemogućen im je i pregled financijskih izvještaja u prostorijama stranaka, te im je izrečena administrativna mjera uskraćivanja prava kandidiranja na sljedećim izborima.

Pravo kandidiranja na sljedećim izborima zabranjeno je: Autohtonoj hrvatskoj stranci prava BiH, BH slobodnim demokratama, Demokratskoj obiteljskoj stranci, Građanskoj demokratskoj stranci, Listi za Bugojno, Političkoj organizaciji “Vaš pokret”, Privrednom narednom pokretu BiH, Savezu komunista Jugoslavije, Savezu za Stari Grad, Hrvatskoj stranki prava BiH, Hrvatskoj seljačkoj stranki BiH, “Novoj alternativi” – Stranki rada i razvoja BiH, Srpskoj radikalnoj stranki “9. januar”, Srpskom pokretu obnove Republike Srpske i Političkoj organizaciji “Nezavisna lista – pozitivna živinička priča”, priopćili su iz SIP-a.

Dodali su da odluke o izricanju administrativne mjere nisu pravosnažne i na njih se može podnijeti žalba Apelacijskom odjeljenju Suda BiH u roku od 15 dana od dana prijema odluke.

Opći izbori u BiH bi se trebali da održati na jesen 2022. godine.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.