13 razloga zašto svima treba brat ili sestra

“Kad vam cijeli život govore: “Blago tebi, ti si sama, o svemu odlučuješ sama, nemaš dosadnog malog brata kao što je moj, roditelji ti mogu više toga pružiti, jer si im jedina…, meni su se uvijek javljale neke druge misli… neke skroz drugačije… da barem nisam sama, da barem imam još nekoga, da barem….”, počela je svoju priču Alessia Santoro koju je na kraju završila s 13 razloga zašto djeca ne bi trebala odrastati sama, prenosi Index.hr.

1.

Kad si sam, uvijek si kriv. Kad imate nekoga, uvijek će postojati taj netko tko će vas vaditi pred mamom i tatom. Zajedno je lakše uživati i lakše se izvući iz nevolje.

2.

Kad si sam, nemaš nikoga tko će razumjeti tvoje probleme s roditeljima. Svi imaju neke teme koje ih živciraju kod roditelja, ali kome se požaliti kad vas nitko drugi neće razumjeti, kad više nitko ne živi s tim roditeljima.

3.

Kad imate stariju braću, oni vam utiru put, mlađima pak put utirete vi, a kad ste sami, puno toga nije toliko vrijedno ako ga nemate s kim podijeliti.

4.

Kad vaša sestra ili brat upoznaju neke nove prijatelje, oni postaju i vaši prijatelji, a tko ne želi oko sebe imati puno prijatelja?

5.

Kad ste sami i jedva nagovorite svoje roditelje da se igraju s vama, dođe vam da vi odmah odustanete jer njihova mašta i kreativnost jednostavno nisu na istoj razini kao kod mlađih. 6. Kad ste sami, jedini s kim možete podijeliti sve bedastoće koje vam se rađaju u glavi su vaše plišane igračke. A to baš i nije neka fora, vjerujte.

7.

Kad imate brata, a žensko ste, on će vam tijekom života najbolje približiti drugu polovicu svijeta o kojoj curice ne znaju mnogo.

8.

Kad imate sestru, ona je vaš partner u zločinu, vaš učitelj, tješitelj, vaš malo drugačiji razum i osjećaj, a nije za baciti i onaj sestrin ormar jer s njom uvijek imate što obući.

9.

Kad imate nekoga, vjerujem da se uz njih naučite biti malo strpljiviji i bolje naučite dijeliti.

10.

Kad imate još nekoga, onda niste jedini u kojeg su uprte oči roditelja. Niste jedini od kojih se očekuju velike stvari i nekako vas roditelji malo više ostavljaju da se kroz život borite sami.

11.

Kad ste sami, a po karakteru ste vedra, humoristična, čak pomalo i sarkastična duša, e to je onda problem jer kad nešto izvalite, pogotovo pred roditeljima, ili o roditeljima, točno vam nedostaje taj netko tko će stati uz vas i podržati vas. Inače takve opaske ne prođu baš najbolje.

12.

Nije možda najbolja tema, no jednom će i moji roditelji umrijeti, a ja ne znam s kim ću tada moći podijeliti svoju bol.

13.

Prijatelji dođu i odu, a pomisao da cijeli život imate nekoga tko je “jači” od tog odnosa, netko s kim ste vezani ma da se ne znam što dogodi između vas, e to je ono što nedostaje svakom jedincu.

Biti solo svakako ima neke prednosti, ali razlozi za braću ipak su brojniji.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.