Legendarnog ugostitelja restorana “Macola” optužili da muči životinje: “Brundo i Mrki se ne muče! Imaju i bazen, žive u apartmanu”

Vijest da su Prijatelji životinja pokrenuli peticiju zato što medvjedi koje pokraj svog restorana Macola u Korenici drži Željko Orešković Macola žive u teškim uvjetima na velikim vrućinama, rezultirala je time da je do jučer peticiju potpisalo više od 1000 ljubitelja životinja.

Restoran Macola pokraj Korenice drži dva medvjeda u malom ograđenom mjestu, bez imalo hlada, na 40 stupnjeva, s malo vode i očito nimalo hrane, jer su medvjedi prisiljeni moliti za hranu od turista. Ovo je nevjerojatno maltretiranje divljih životinja koje zaslužuju biti u šumi i živjeti slobodan život, a ne služiti kao mamac za zarađivanje novca od turista. Mi, dolje potpisani, zahtijevamo puštanje medvjeda na slobodu odmah!”, navode Prijatelji životinja. Vlasnika Macolu jučer je iznenadila peticija za koju nije znao iako je godinama suočen s prosvjedima ljubitelja životinja zbog svog mini ZOO vrta u Korenici. Za njega, kaže, ima sve propisane minimalne tehničke uvjete za držanje životinja.

Nema nikakvoga govora o mučenju mojih medvjeda Mrkija i Brunde koje su mi kao mladunčad donijeli lovci nakon što im je netko ustrijelio majku. Oni su sada deset godina kod mene, čipirani su i pregledali su ih stručnjaci s Veterinarskog fakulteta, a ovdje im ništa ne nedostaje. Svake godine dolaze brojne inspekcije i svi su istaknuli da žive u vrhunskim uvjetima. Imam više zapisnika o medvjedima nego što imam o poslovanju svoje tvrtke… Sve je po propisima i mogu vam poslati fotografiju na kojoj se vidi da imaju dovoljno vode i hrane u ovim vrućim ljetnim danima – rekao nam je Macola.

Dodaje da životinje imaju i skloništa, “apartmane” ukopane u zemlju, u koje mogu ući kad im je vruće.

Sve životinje su udomljene iz divljine. Lovci iz lovačkih društava su ih udomili, doveli meni u naš mali Zoološki vrt. Takve životinje nemoguće je pustiti u divljinu, one su navikle na život s ljudima, udomaćile su se i uživaju. Moj vepar Bubi kojeg ste snimili dok je bio mali i spavao sa mnom, sada ovdje ima svoju obitelj. Tu su i dvije lisice, srne, jeleni, mufloni… Ništa im ne nedostaje kod nas i samo netko zločest može reći da ih mi mučimo – rekao nam je jučer Macola prije nego što je poslao fotografije svojih ljubimaca Mrkija i Brunde.

(Jutarnji List)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.