10 stvari koje niste znali o filmu “Sam u kući”

Još davne 1990. godine film “Sam u kući” osvojio je srca djece, ali i odraslih širom svijeta.

Od tada do danas, ni jedan božićni filmski maraton nije potpun bez gledanja ovog filma koji je Macaulay Culkin pretvorio u jednog od najdražih dječjih likova svih vremena, prenose Nezavisne novine.

Iako svi već ovaj film više-manje znamo napamet, ovih 10 stvari koje sigurno niste znali!

1. Uloga za Kevina napisana je posebno za Macaulay Culkin

No to nije spriječilo redatelja da organizira audiciju na kojoj se pojavilo više od 100 tinejdžera za ulogu Kevina, ali izgleda da ipak niko nije mogao nadmašiti našeg Kevina.

2. Macaulay nije bio jedini Culkin koji je glumio u filmu

Ovo vjerojatno niste znali, ali Culkinov mlađi brat Kieran u filmu je glumio Kevinovog bratića.

3. Film drži Guinessov rekord

Nakon što je film prikazan, već u prvom vikendu zaradio je vrtoglavih 17.081.997 dolara. Film se zadržao na prvom mjestu punih 12 tjedana, a ostao je u top 10 skroz do sljedeće godine. Time je proglašen najpoznatijim filmom 1990. i zaradio je Guinnessov svjetski rekord za najbrže rastuću akcijsku komediju na svijetu.

4. “Sam u kući”  postao je tradicija u Hrvatskoj

Repriziranje filma Sam u kući postalo je dijelom tradicije u Hrvatskoj, gdje se film od 1998. svake godine ponovno prikazuje.

5. Kuća je postala turistička atrakcija

Smještena na adresi 671 Lincoln Avenue u Winnetka, Illinois, ova kuća je postala atrakcija za turiste. Prijašnji vlasnici, John  i Sinthia  koji su dozvolili snimanje filma na njihovom imanju, kuću su prodali 2012. za čak 1,585 miliona dolara.

6. Cijeli film snimljen je u Chicago

Iako se glavna radnja bazira na tome da je Kevinova obitelj u Parizu dok je on sam u kući u Illinoisu, cijela produkcija snimljena je u Chicago. Scene su navodno postavljene na Paris-Orly aerodromu ustvari su bile snimane na aerodromu O’Hare.

7. U pravom životu, Harry  i Marv ne bi preživjeli sve Kevinove klopke

Pucnjevi u čelo i prepone, vruće željezo i limenka boje koja pada na glavu te mnoge ostale Kevinove klopke “Mokri banditi” u stvarnosti vrlo vjerojatno ne bi preživjeli. Ovo smo svi već znali, ali 2012. godine to je i dokazao dr Ryan St. Clair koji je za novine The Week vjerovatan ishod njihovih ozljeda.

8. Tarantula na Marvovom licu bila je prava

U jednoj sceni filma, Kevin stavlja svog kućnog ljubimca tarantulu na lice lopova. Iako smo svi pretpostavili da je taj pauk bio samo rekvizit, ustvari je bio pravi. Naime, glumac je dozvolio pauka na svom licu, ali snimatelji su imali samo jedan pokušaj. Šta nije bilo stvarno? Njegov glasni vrisak. Naime, kako se pauk ne bi uplašio, glumac je morao glumiti vrisak koji je kasnije snimljen i dodat u montaži.

9. Film “Angels with filthy souls” nije pravi

Najslavnija rečenica “Merry Christmas ya filthy animal. And a happy new year” iz gangsterskog filma koji je Kevin koristio kao svoju inspiraciju izmišljena je kao i cijeli taj film, tako da ga se nemojte ni truditi pronaći ga na internetu.

10. Marv je trebao dobiti svoj film

Priča bi bila uglavnom ista, nakon što se odrekao zločinačkog života, Marv bi bježao od policije.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.