Mostar: Dvije osobe uhićene nakon navijačkih izgreda

sukob2016-nered-huligani-kup2

”Stanje sigurnosti stavljeno je pod nadzor, nikom se ništa neće oprostiti, svaki će izgrednik biti sankcioniran prema zakonu”, rekao je za Bljesak.info Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a.

Dodao je kako policija radi prema planu osiguranja koji je napravljen prije desetak dana za ovu utakmicu te da s tim planom ima dovoljno snaga da se javni red i mir održi na normalnoj razini.

”Tijekom jutrošnjih izgreda dvije osobe su lišene slobode i nad njima se provodi istraga. Naime, oko devet sati u parku Zrinjevac i ispred Staklene banke 35 do 50 osoba narušavali su javni red i mir vikom i galamom te uporabom pirotehnike. Intervencijom policijskih službenika PU Mostar javni red i mir stavljen je pod nadzor”, rekao je Marić u ranijoj izjavi za medije, dodajući kako se za nekim osobama još traga.

”O ovom incidentu nije bilo ozlijeđenih, niti materijalne štete. PU Mostar će poduzimati sve mjere i radnje predviđene planom osiguranja za današnju nogometnu utakmicu za očuvanje javnoga reda i mira u Gradu Mostaru”, rekao je Marić navodeći da dok se istraga ne provede policija ne smije kalkulirati o kojim navijačima se radi.

Podsjetimo, iz ureda gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića jutros je stiglo upozorenje da ukoliko dođe do većih navijačkih izgreda, uništavanja materijalne imovine građana i gradske imovine, kao i narušavanja sigurnosti građana, Grad Mostar ubuduće neće dopustiti održavanje utakmica Veleža i Zrinjskog u Mostaru.

Marić je kazao kako u PU, za sada, nije stigla službena obavijest iz Grada.

(Bljesak.info)

1 komentar

Komentiraj: